Vælg en side
Del artiklen på:

Venter sommerbrylluppet på dig, og er du i fuld gang med den store planlægning? Et bryllup er intet uden god musik! Den gode musik kan skabe den perfekte, romantiske stemning i kirken, under bryllupsvalsen og i løbet af hele festaftenen. En god bryllupssang skal helst afspejle dig og din partners personligheder og, ikke mindst, være en sang, som I begge holder af. Denne udvalgte sang kan ligeledes blive sunget af en bryllupssanger i kirken eller til festen, så den vil fungere som en smuk overraskelse fra den ene partner. Men hvor skal man dog finde den sang, der vil få en helt speciel betydning for jer som par til brylluppet, og skal den være i et roligt tempo eller friskt og energisk, så alle gæsterne joiner jer på dansegulvet? Fat mod og læs med herunder for at få en række gode tips og tricks til, hvordan I kan finde den bedste bryllupssang samt få et overblik over 10 bud på de mest romantiske bryllupssange.

Tænk på jeres personligheder

Når I skal i gang med at finde den perfekte festsang til brylluppet, skal I først bestemme jer, om den skal afspilles eller performes i kirken, under den første dans eller blot på et tidspunkt under selve festen. Hvis I vælger, at den skal synges i kirken, måske af et familiemedlem, der har godt styr på tonerne, skal I huske at finde en passende sang, som ikke er for vild i tempoet og teksten. Hermed undgår I, at præsten får et nervøst anfald, og at gæsterne ikke ruller med øjnene. En solosang i kirken er også en sød og smuk overraskelse til den ene partner. Hvis du ved, at din partner har en yndlings romantisk sang, er det da med at overraske ham/hende med den!

Ved valget af bryllupssangen skal I desuden tænke på jeres personligheder og prøve at finde en sang, der afspejler disse. Hermed vil sangen komme til at blive unik og personlig for netop jer som par og være et smukt øjeblik under festen. Er I begge to eventyrlystne og fulde af energi, så vælg endelig en sang, der afspejler denne skønne form for energi og fart over feltet. Er I derimod mere til de stille og rolige aftenener på sofaen, kan I finde en smuk sang i et roligt tempo, som I vil nyde at danse til under den første dans som mand og kone. Måske har I allerede ”jeres” sang, som I med sikkerhed ved, der skal spilles ved brylluppet, og som kalder de bedste minder frem på nethinden.

Find en sang I begge kan lide

Selvom planlægningen af selve bryllupskjolen og blomsterne er skrevet ned i kalenderen ud for den ene partner, skal bryllupssangen ikke stå her. Det nytter ikke noget, hvis din partner vælger sin yndlingssang, som du ikke kan fordrage. Bryllupssangen skal besluttes af begge parter, idet I sammen som par skal nyde dette øjeblik og kunne huske det i mange år fremover som et positivt og glædeligt minde. Derfor er det med at sætte jer sammen på hverdagsaftenerne og lytte til en masse musik, indtil I i fællesskab har fundet den perfekte sang med en skøn melodi. Måske nyder I begge to countrygenren eller popmusik, så I har et sted at starte. Det vigtigste er blot, at I finder en sang, som I begge holder af, og som I efter festen har lyst til at afspille derhjemme for at få de skønne minder frem gang efter gang.

10 eksempler på romantiske bryllupssange til enhver smag

Herunder får dig og din partner et overblik over 10 bud på romantiske bryllupssange. I vil med garanti finde et nummer, som I begge vil elske, idet sanglisten både indeholder rolige bryllupsmelodier samt sange i højt tempo:

1. All of me – John Legend
Denne romantiske sang er perfekt til en bryllupssang i kirken, da sangen har et passende tempo og en smuk tekst, som din partner med sikkerhed vil værdsætte i mange år fremover. Sangen er blevet en klassiker over hele verden, når temaet siger bryllupsfest.

2. Lucky – Jason Mraz, Colbie Caillat
Startede dig og din partner med at være venner og derefter blev forelskede? Så er denne sang som skabt til jer! Denne hyggelige og catchy duet er både passende som en fin lille sang henne i kirken samt som en skøn dansesang, som alle dine gæster også kan hygge sig til på dansegulvet.

3. En sang om kærlighed – Tue West
Denne danske kærlighedssang fra 2003 er ligeledes et oplagt valg til bryllupssangen i enten kirken eller til bryllupsfesten derefter. Din partner vil desuden uden tvivl fælde en tåre, hvis du synger denne for ham/hende eller får en professionel til at synge fra hjertet.

4. Right next to the right one – Tim Christensen
Skal du for alvor skabe våde øjne blandt alle brylluppets gæster, kan dig og din partner vælge Tim Christensens gode gamle hit fra tv-serien ”Nikolaj og Julie”. Sørg endelig for at der er kleenex nok enten i kirken eller til festen, for denne sang vil skabe en smuk, men rørende stemning!

5. Du er – News
For at fortsætte med de rørende sange er dette nummer af bandet News og sunget af Søs Fenger endnu en klassiker. Vælg denne sang som en hyldest til din elskede, så øjeblikket aldrig vil blive glemt.

6. I’m yours – Jason Mraz
Denne sang er ligeledes henvendt direkte til din kommende ægtefælle og bliver brugt ihærdigt på verdensplan til alle de skønne bryllupper.

7. A sky full of stars – Coldplay
Ønsker dig og din partner en sang med en magisk stemning og fyldt med god energi, skal I sætte denne sang af det engelske band, Coldplay, på under festen.

8. Marry you – Bruno Mars
Titlen fortæller åbenlyst, at denne sang henvender sig til bryllupstemaet. Sangen har et godt friskt tempo og med kirkeklokker i baggrunden, så alle gæsterne kan hoppe med op på dansegulvet og nyde den fantastiske stemning.

9. At last – Etta James
At last af Etta James er en klassiker, når det drejer sig om ”første dans”- sange. Nyd jeres kærlighed og det smukke øjeblik på dansegulvet med denne varme sang.

10. Can’t take my eyes off you – Andy Williams
Endnu en fantastisk kærlighedssang som kan skabe den rette feststemning! Sangen er blevet brugt i utallige romantiske film, så hvis du vil vise din store kærlighed for din udkårne, er det med at afspille denne under bryllupsfesten.

Find bryllupssanger

Del artiklen på: