Vælg en side
Del artiklen på:

Når en af livets store mærkedage står for døren, benytter mange sig af lejligheden til at gøre lidt ekstra ud af dagen, og det gælder også transporten. Så skal du giftes i den nærmeste fremtid, og har du lyst til at gøre lidt ekstra ud af kørsel til og fra kirken, skal du læse med her.

Vi guider dig nemlig igennem den forunderlige verden af bryllupskørsel, der består af en række spændende muligheder, som nok skal gøre dagen mere luksuriøs og ikke mindst uforglemmelig. Uanset hvilken type bryllup du har i tankerne eller måske allerede har planlagt, finder du uden tvivl inspiration i vores guide med muligheder for bryllupskørsel på den store dag.

Klassiske veteranbiler der emmer af historie og elegance

Der findes næsten ikke noget mere romantisk end en smuk veteranbil, så elsker du at svælge i fortidens klassiske design og elegance, er en veteranbil som bryllupsbil et godt bud til dig. Du er nemlig sikret et skønt udtryk og en sjov køreoplevelse, hvorfor der er gevinst for alle parter.

Veteranbiler findes i et væld af mærker, størrelser og årgange, og det er altså op til jer at finde netop den bil, der passer til jeres bryllup. Der findes både de klassiske Jaguar Mk2 og Bentley S3 samt de mere sporty Porsche 911s Targa og MGB.

Med bryllupskørsel i veteranbil får du en unik og uforglemmelig oplevelse, du vil huske i mange år. Udover et indprentet minde kan du også få flotte minder til dit billedalbum. Mange fotografer nyder nemlig at bruge veteranbilen som kulisse, når I skal have taget billeder.

Ofte får brudepar taget billeder foran kirken efter vielsen, hvorefter flere vælger at køre ud i et naturområde som eksempelvis på stranden, i skoven eller omkring en park for at tage flere billeder i og foran veteranbilen.

I den forbindelse kan I også vælge, hvorvidt I selv ønsker at køre bil til jeres bryllup eller en chauffør skal stå for den del. Med en chauffør bag rattet kan I læne jer tilbage på bagsædet og nyde turen uden at skulle være opmærksom på andet end hinandens selskab med et glas champagne i hånden.

For mange bilglade mennesker er det dog også en drøm at komme ud at køre i en klassisk veteranbil, så man selv kan mærke vinden i håret, energien i motoren og suset i maven.

Tip: Når vielsen er ovre, og brudeparret træder ud af kirken, sætter de sig ofte hurtigt ind i en eller anden form for transportmiddel for at køre mod receptionen. Men hvad med at skabe lidt ekstra rum for nærvær og hygge med gæsterne, inden alle bevæger sig videre?

Medbring f.eks. champagne og glas i bagagerummet af veteranbilen og inviter dine gæster på et lille glas uden for kirken. På den måde får alle mulighed for at hilse på hinanden og lykønske brudeparret inden en eventuel reception og fest.

Gå all-in på eksklusivitet og luksus med en limousine

Der hersker ikke nogen tvivl om, at en limousine er det absolutte statussymbol på luksus. Vi er efterhånden stødt på limousiner i diverse film og serier, hvor de benyttes til proms (galla), polterabends og selvfølgelig bryllupper.

I al sin enkelthed betyder limousine en bil med chauffør, hvorfor du ikke skal bekymre dig om hektisk trafik og fartgrænser, men i stedet kan læne dig tilbage og få en ekstraordinær oplevelse.

Ofte er der plads til flere personer i en limousine, og derfor kan du sagtens invitere de nærmeste med på en sjov køretur. Du kan på forhånd sørge for, at der er et lille udvalg af drinks og snacks i baren derinde, så I selv og eventuelle gæster kan få et lille let traktement efter kirken.

Limousinekørsel behøver dog ikke kun at foregå fra kirken, det kan derimod også foregå til kirken og fungere som brudekørsel. Flere og flere brude vælger at leje en limousine til kirken, så de sammen med deres brudepiger kan ankomme samlet.

På den måde får bruden og brudepigerne en speciel oplevelse sammen, men du er også sikret, at I alle ankommer på samme tid, således der ikke er nogen, som sidder fast i trafikken af den ene eller anden grund.

I går aldrig galt i byen med en limousine, da I på smukkeste vis bliver kørt til eller fra kirken. En klassisk limousine signalerer nemlig eksklusivitet og luksus fra en svunden tid, og du går ikke ubemærket hen i gadebilledet, da en limousine vækker opsigt.

Som udgangspunkt vælger langt de fleste en limousine i sort eller hvid, men hvis I ønsker at sætte lidt ekstra kulør på dagen, kan I mange steder vælge en pink limousine. Den bliver oftest brugt til brudens polterabend eller ankomst til kirken, hvorimod den sorte og hvide vælges som bryllupskørsel for gom og brud efter kirken.

Føl dig som Askepot for en dag

At flere yngre og ældre kvinder ønsker at føle sig som Askepot for en dag, kan vi sagtens forstå. For hvem vil ikke gerne iføre sig en smuk kjole og blive kørt til bal på slottet i en magisk karet trukket af heste?

Ligesom Askepot kan du også blive transporteret i hestevogn på jeres store dag. Brudekørsel med hestevogn er en utrolig romantisk bryllupskørsel, men der er dog et par ting, som I skal have in mente, hvis I vælger hestevogn som transportmiddel.

Der skal helst ikke være for langt fra kirken til receptionen og/eller festen. En tur med hestevogn tager længere tid, men det er også noget af det skønne ved det. I har mulighed for at nyde hinandens selskab samt turens omgivelser.

Men grundet den længere og langsommere transporttid, skal I nøje overveje, om det kan betale sig, da det langt fra er de færreste, der afsætter flere timer til en karettur.

Hestevogne findes også i en lang række forskellige modeller. Du finder nemlig måde åbne og lukkede kareter, men grundet de vekslende vejrforhold i Danmark, vælger mange en lukket karet, da man aldrig kan vide sig sikker på det danske vejr.

For ville det ikke være ærgerligt at sidde med paraply og vindblæst hår, når I ankommer til receptionen? Jo. En tur med hestevogn skal emme af idyl, romantik og afslapning, og det skal vejret ikke påvirke.

Oplev fart over feltet med en moderne sportsbil

Søger du i stedet det mere moderne og sporty udtryk til dit bryllup, er kørsel i en sportsvogn en genial løsning. Mange bilentusiaster har haft en drøm om at eje en hurtig og fed sportsbil på et eller andet tidspunkt i deres liv, men det er desværre bare ikke altid en mulighed, der kan føres ud i livet.

Derfor kan I på den store dag vælge at leje en sportsbil, der kan transportere jer til og/eller fra kirken, således I selv kan mærke spændingen og adrenalinen bag rattet.

Vi lover dig, at dit fartglade hjerte vil få en helt fantastisk oplevelse. En lækker sportsvogn skiller sig ud fra mængden, og du vil ikke køre ubemærket igennem gadebilledet.

Så hvad siger du? Vil du ikke gerne udleve drømmen for én dag og selv opleve at tage nøglerne i hånden, tænde motoren og suse afsted?

I kan finde mange forskellige udbydere i hele landet, så uanset om I leder efter bryllupskørsel i Jylland, på Fyn eller Sjælland, vil I med garanti finde en forhandler eller privatperson, der lejer Ferrari, Lamborghini, Aston Martin eller lignende biler ud til specielle begivenheder.

Føl dig som ”ejer” af en unik sportsvogn for en kort stund på jeres bryllupsdag, og skyd festen i gang med manér. Der findes næsten ikke en bedre følelse end at køre fra kirken med stil og ankomme til receptionen eller festen med adrenalin pumpende igennem kroppen.

Alternativ kørsel til bryllup

Når de fleste tænker på bryllupskørsel, ledes deres tanker naturligt over på biler og limousine. Men i dag er det faktisk også populært at finde alternative og anderledes transportmidler, der skiller sig ud fra mængden og tilfører lidt personlighed til brylluppet.

Hop på cyklen og mærk naturen på tætteste hold
Hvis du ikke er til fart over feltet og duften af benzin, kan en cykel med lad (Christiania cykel) være et sjovt og anderledes alternativ til de klassiske bryllupsbiler som sportsvogne, veteranbiler og limousine.

Du er sikret vind i håret og nysgerrige blikke fra forbipasserende. Det er nemlig ikke hver dag, man ser et brudepar suse afsted på en ladcykel.

Ligesom I kan finde pynt til bryllupsbil i form af ordene ”nygift” skrevet på et skilt sat i bagvinduet, dåser fastgjort til bagenden og blomster sat på sidespejle, kan I også være kreative med dekorationerne på ladcyklen.

I kan f.eks. binde blomster rundt om ladet samt på cykelstyret, sætte et flot skilt fast foran, hvor der står ”nygifte”, binde snor med dåser fast til bagagebæreret og vupti, så har I et romantisk transportmiddel, der kan fragte jer fra kirken.

Først skal I dog have fingrende i en ladcykel, hvis I ikke allerede har en selv, og her kan det godt betale sig at hive fat i sit netværk. Christiania-cyklen har for alvor opnået stor popularitet de sidste par år, og du kan næsten ikke gå en tur uden at støde på én af deres populære ladcykler, der især benyttes af børnefamilier.

Der er ingen tvivl om, at både brud og gom er mere udsatte på en åben ladcykel end i en bil, og derfor er ladcyklen bedst egnet til bryllupper i forårs- og sommermånederne. Derudover kan ladcyklen også ses som et ”grønnere” alternativ og en mere miljøvenlig løsning end en bil til et bryllup.

Snup en cykeltaxa til jeres bryllup
Denne mulighed ligger i forlængelse af ladcyklen, og den helt store forskel ligger i, at der er chauffør, så I ikke selv skal træde i pedalerne. De fås i mange forskellige varianter og størrelser, og ligesom ladcyklen er de gode for miljøet.

Både hestevogn, ladcykel og cykeltaxa egner sig som udgangspunkt bedst til kortere distancer i tørt og lunt vejr. Mange cykeltaxaer er dog overdækket, hvorfor I undgår det værste, hvis det skulle begynde at regne.

Ligeledes kan I også finde cykeltaxaer, der benytter sig af el, hvilket gør det muligt for dem at cykle længere distancer på jeres store dag. Hos langt de fleste er I velkomne til at medbringe en lille kurv med snacks og drikkevarer, som I kan nyde godt af på jeres lille tur fra kirken og til receptionen.

Det er dog ikke alle steder, at transport i en cykeltaxa er muligt, men leder du efter bryllupskørsel i København og omegn, burde det være nemmere. I de københavnske gader er det meget naturligt at finde cykeltaxaer, der kan fragte dig rundt.

De benyttes i særdeleshed af turister, men af og til dukker der også et brudepar op i gadebilledet, som benytter cykeltaxa som transportmiddel fra kirken. Med en cykeltaxa udstråler I, at I både har humor og ikke tager jer selv alt for højtideligt.

Tag et smut op i højderne med en helikoptertur
Hvis I virkelig gerne vil gå all-in på bryllupskørsel, hvis dette transportmiddel overhovedet falder inden for det, kan I vælge at købe en helikoptertur fra kirken.

Det vil ikke bare være en oplevelse, som I sent glemmer, det vil uden tvivl også imponere jeres bryllupsgæster, når I ankommer i bedste James Bond-stil.

En helikoptertur over byen vil stå som et uforglemmeligt minde hos langt de fleste, men det kræver dog en del flere ressourcer at planlægge sig ud af det.

Først og fremmest skal I orientere jer om, hvorvidt der ligger en sportsplads eller park i nærheden, hvor helikopteren kan lande, når den skal hente jer. Hvis ikke der er det, skal I sørge for at planlægge transport hen til det nærmeste sted, hvor helikopteren kan lande.

Dernæst er en helikoptertur heller ikke billig. De starter typisk fra 1.500 kroner og opefter alt afhængigt af, hvor i landet I befinder jer, og hvor lang tid I ønsker at flyve.

Bryllupsflyvning med en helikopter er genial, hvis I ønsker at give hinanden en oplevelse for livet. Dog skal I være bevidste om, at nogle mennesker nemt risikere at blive luftsyge i en helikopter. I bliver nemlig udsat for nogle andre bevægelser, end dem I normalt oplever i bil, på cykel eller i større fly.

Er du altså én af dem, som bliver køresyg af en tur i rutsjebanen, bør I overveje en ekstra gang, om helikopterturen er det værd. I bruger både en del penge på den, men samtidigt ønsker I også en afslappende og smuk tur fra kirken og hen til receptionen, efter I netop har erklæret jeres kærlighed til hinanden.

Giv dine gæster en uforglemmelig bryllupskørsel med bus
Der er ingen regler om, at bryllupskørsel kun er for bruden og gommen. I kan nemlig kræse lidt ekstra om jeres nærmeste ved at invitere dem med på en bustur fra kirken og til receptionen. Det er en anderledes type bryllupskørsel, men du er helt sikkert garanteret nærvær og hygge.

Det er en god mulighed for at ryste gæsterne sammen og ligeledes få et let traktement i form af champagne og snacks inden den kommende reception og/eller bryllupsfest.

Der findes et væld af busser, som I kan leje til anledningen. I finder både den klassiske skolebus bestående af to rækker med sæder adskilt ad en midtergang. Men I finder også den mere moderne partybus, hvor der er gjort plads til dansegulv og bar, og hvor sæderne er flyttet ud langs siden, så man sidder på ræd og række.

Partybussen er god til de længere ture og faktisk et oplagt sted at afholde sin reception. Den giver anledning til, at gæsterne kan bevæge sig rundt og snakke på kryds og tværs, hvilket der er tid til på længere ture. Derudover er der ofte både bar, dansegulv og mikrofon, hvilket lægger op til en gedigen omgang underholdning.

Den klassiske skolebus er dog også perfekt til bryllupskørsel, men den egner sig mere som et transportmiddel til de kortere ture, da I og jeres gæster ikke på samme måde kan bevæge jer rundt.

I kan dog stadig servere et let traktement, når gæsterne træder ind i bussen foran, og ligesom på partybussen er der som oftest også mikrofon, således I eller jeres gæster kan underholde med f.eks. taler, quizzer eller sange.

Til jer der er vilde med benzin og fart

Til det ekstra fartglade bryllupspar er bryllupskørsel på motorcykel også en mulighed. Der er I garanteret fart, vind i håret og et cool udtryk, når I kører fra kirken.

I kan ligesom med andre køretøjer vælge at pynte den med både bånd, blomster og dåser i dagens anledning, hvilket især vil vække opsigt på vejene.

Der er ingen tvivl om, at brudens kjole kan sætte nogle begrænsninger for bryllupskørsel på en motorcykel. Hvis bruden ønsker en stor brudekjole med langt slæb, bliver det lidt sværere at få den med på en motorcykel, medmindre slæbet kan foldes sammen, således bruden kan sidde med det foran sig.

Dog findes der løsninger på dette! Det er nemlig muligt at få motorcykler med vogn, hvor både brud og kjole nemt vil passe ned. Det er typisk på de ældre veteranmotorcykler som en BSA 350, at der findes sidevogn.

Uanset om I vælger en motorcykel med eller uden sidevogn, er I sikret fart og vind i håret. Hvis I er vilde med adrenalin og elsker at give den max gas på vejene, er bryllupskørsel på motorcykel et perfekt valg.

Det skal I tænke over, inden I vælger bryllupskørsel

Hvad end I lejer en limousine, veteranbil, motorcykel, bus eller cykel, skal I sørge for at tjekke, hvorvidt I er forsikrede via udlejer. Dette gælder, uanset om du lejer transportmiddel med eller uden chauffør.

Viser det sig, at udlejers forsikring ikke dækker, skal I sørge for at jeres eget forsikringsselskab gør. På den måde undgår I grimme overraskelser i tilfælde af uheld eller skader på køretøj, jer eller jeres gæster.

Ligeledes skal I nøje overveje et transportmiddel, der passer til årstiden, hvor jeres bryllup ligger. Det er f.eks. ikke særligt sjovt eller romantisk at køre på ladcykel, med cykeltaxa eller i hestevogn, hvis det er i januar måned, hvor kulde og sne ofte er uundgåeligt. Her giver det bedre mening at undersøge udvalget af bryllupsbiler.

I forlængelse heraf bør I også undersøge mulighederne for bryllupskørsel i området, da udbuddet af bryllupskørsel i Nordjylland måske differentierer sig fra mulighederne for bryllupskørsel på Sjælland.

Brudekørsel eller bryllupskørsel? Vidste du godt, det er to vidt forskellige ting? Begge begreber bliver ofte brugt i flæng, når der tales om kørsel til bryllup, men de adskiller sig faktisk fra hinanden på ét specielt område.

Når vi taler om brudekørsel, taler vi om brudens transport til kirken alene eller sammen med brudepiger, og når vi taler om bryllupskørsel, taler vi om transport af gom og brud fra kirken og til receptionen og/eller festen.

Det ene udelukker dog ikke det andet, så selvom bruden benytter sig af transport til kirken, kan både gom og brud også sagtens finde fælles transport fra kirken. Det eneste, der afgør dette, er jeres budget og behov.

Men størst af alt er kærligheden

Bryllupsdagen rummer utroligt mange følelser, og derfor kan det være svært at finde et transportmiddel, der lever op til den eksakte følelse, I får, når jeres ”ja” runger sagte i kirken. Men det behøver I heller ikke!

Bryllupskørsel skal ses som en ekstra luksus på jeres bryllupsdag, hvor I har lyst til at forkæle jer og måske også jeres gæster. Det er ikke muligt at vælge rigtigt eller forkert, det handler derimod om at finde et transportmiddel, der opfylder netop jeres drømme og tilføjer lidt ekstra forkælelse på den store dag.

Vi har givet jer et indblik i en række forskellige muligheder for bryllupskørsel, men det er faktisk kun fantasien (og til tider budgettet), der sætter grænser. Skulle I altså få lyst til at hoppe på et af de moderne elektriske løbehjul eller leje et fly, der flyver jer og jeres gæster til Mallorca, er altså op til jer.

Så hvad venter I på? Kast jer ud i den forunderlige verden af bryllupskørsel, og find netop dét transportmiddel, der skal transportere jer til og/eller fra kirken med stil og elegance.

Del artiklen på: