Vælg en side
Del artiklen på:

”Det er så yndigt at følges ad”. Vi kender alle sammen den gode, gamle salme, der for de fleste vækker varme tanker eller gode minder om én bestemt og meget glædelig begivenhed: brylluppet. Salmens verselinje indrammer sådan set meget præcist, hvordan alt omkring brylluppet er spundet op omkring bruden og brudgommen, der følges ad og gør alt sammen igennem hele bryllupsprocessen, indtil det endelige ”ja og amen” lyder højt og tydeligt i kirken. Men der går også et meget tæt parløb forud for selve brylluppet, da brudeparret er fælles om at skulle planlægge hele festen, og det kræver et væld af overvejelser, praktiske gøremål og vigtige beslutninger, der skal træffes i fællesskab. Én af disse praktiske omstændigheder er, hvilke bryllupsønsker I skal have kommunikeret ud til alle gæsterne forinden den store dag.

Det kan være en meget vanskelig opgave at få fundet frem til de rette gaveidéer til brylluppet – ikke mindst fordi det ikke bare er ligesom en almindelig ønskeseddel til fødselsdagen. Det er en meget skelsættende og vigtig begivenhed i livet, og derfor er brudeparrets gaver og ønsker også noget helt særligt. Der er ofte mulighed for at tænke i lidt større baner og dimensioner, hvilket sådan set kun gør opgaven endnu mere vanskelig. For hvad ønsker man sig til brylluppet – og hvad skal der konkret stå på ønskesedlen?

Men én ting er, hvad brudeparrets bryllupsønsker er. Noget helt andet er, hvis man ser på gaveidéer til brylluppet fra gæsternes perspektiv. Faktisk kan det ofte være en langt mere vanskelig opgave. For hvad søren skal man dog give som gave til brudeparret? Hvordan ser en god og personlig bryllupsgave ud? Eller måske mere en sjov bryllupsgave? Ja, spørgsmålene melder sig med det samme på stribe, når bryllupsinvitationen dumper ind ad brevsprækken, og det kan give en følelse af stress og panik, hvis man ikke lige med det samme har en oplagt gaveidé til brylluppet. Kort sagt: Hvordan finder du den perfekte gaveidé til brylluppet?

Det er netop spørgsmål som disse, vi vil adressere i dette indlæg, der både sætter fokus på, hvilke bryllupsønsker der er oplagte at lade dig inspirere af som kommende mand og kone samt giver dig en masse gode gaveidéer til brylluppet. Så uanset om du er hovedperson til det forestående bryllup, eller skal sidde til bords som gæst, kan du uden tvivl finde en masse gode råd, tips og idéer, som du ganske gratis kan tage med dig, når du enten skal formulere jeres bryllupsønsker eller selv skal på jagt efter en super gave til brudeparret.

I begge tilfælde handler det i hvert fald om at finde netop dén bryllupsgave, der kan få bryllupsklokkerne til at ringe løs.

Rigtig god fornøjelse – og god læselyst.

Gaveidé til brylluppet – fra ønskelisten eller egen fantasi?

Lad os starte helt fra toppen med et af de allerførste spørgsmål, der banker på, når bryllupsinvitationen er landet – eller måske rettere bryllupsønskelisten er modtaget. Hjernen kommer straks på arbejde i forsøget på at finde et svar på, hvad den ideelle gaveidé er, og ikke mindst hvor denne idé skal komme fra.

Det korte svar ligger lige for: Find en god bryllupsgave blandt udvalget af bryllupsgaver på ønskesedlen. Nemt og hurtigt – ikke så meget snak og overvejelse. Dem, der tyer til denne løsning, er typisk af den holdning, at brudeparrets bryllupsønsker må og skal være den rigtige og eneste guideline til (man fristes til at skrive rettesnor for), hvad de rette gaveidéer til brylluppet er. Det er bruden og brudgommens fest, deres bryllupsønsker og dermed også deres gaver – og de ved bare bedst. Sagt på en lidt anden måde er ønskeliste-løsningen den sikre vej og det sikre valg. Du ender op med netop én af de gaver, som du har 100 procent vished om (og skriftligt bevis på), at brudeparret gerne vil have. De har jo selv skrevet det.

Denne løsning er der som sådan slet ikke noget galt med, og det er ofte netop den, rigtig mange benytter sig af, da den typisk er nem og hurtig. Men på den anden side af (bryllups)bordet har vi den modsatte skole, der har et helt anderledes syn på, hvordan man finder frem til de bedste gaveidéer til brylluppet og dermed i sidste ende den gode bryllupsgave. Disse personer er generelt af den holdning, at man ikke bare kan komme så let omkring det som ved at kigge på en ønskeliste.

På den store dag vil mange nemlig gerne udvise over for brudeparret, at de har lagt massevis af varme tanker og kærlighed samt en god portion personlighed i gavevalget, og netop derfor skal gaven til brylluppet allerhelst være helt unik. Den skal ikke bare være noget, der er taget direkte fra en liste med ”forudbestilte” gaveidéer, da den endelige gave således vil miste sin charme og personlighed. Omvendt skal det gerne være en gaveidé til brudeparret, som de slet ikke selv havde tænkt på eller forestillet sig. Det gælder om at få den oprigtige glæde frem ved den store overraskelse, der er forbundet med bryllupsgaven, og som slår benene væk under bruden og brudgommen. Og hvem ved – måske den endda kan fremprovokere en lille, ægte tåre, hvis alt går vel.

I modsætning til ønskelisten kommer gaveidéerne til brylluppet her fra den frie fantasi. Det gælder om at granske hjernen for, hvad brudeparret har af fælles interesser, hvilke værdier de repræsenterer, samt hvilken relation de specifikt har til dig som gavegiver. Ud fra denne afklaring kan du således gå i kreativ tænkeboks og finde frem til, hvilken bryllupsgave der bedst muligt indkapsler alle (eller nogle af) disse forhold.

Om du vælger at have et ben i den ene skole eller den anden skole, skal vi på ingen måde være dommer over. Der er ikke som sådan noget endegyldigt facit på den korrekte tilgang. Det er 100 procent individuelt betinget og kontekstafhængigt, og derfor skal du altid gå med netop dén løsning, der passer bedst til dig – og ikke mindst til brudeparret. Hvis du bare sikrer dig, at bryllupsgaven kommer direkte fra hjertet og er noget, som du selv kan stå inde for, så vil du med sikkerhed ende op med et slutresultat, som både du og brudeparret er godt tilfredse med.

Gode bryllupsgaver eller bryllupsønsker – same same, but different

I direkte forlængelse af ovenstående vil vi lige kort runde forskellen mellem bryllupsgaver og bryllupsønsker – hvis der i bryllupssammenhæng da overhovedet er en forskel? Dette er sådan set et holdningsspørgsmål, men nuanceforskellen ligger umiddelbart i, hvorvidt man som brudepar ønsker sig gaver – her forstået som fysiske genstande – eller om man overvejende går efter bryllupsønsker af mere oplevelsesorienteret karakter.

I de fleste tilfælde vil man nok vælge en afbalanceret kombination af de to, så man efter brylluppet ender op med en skønsom blanding af fysiske gaver og oplevelser, og det kan derfor synes lidt ligegyldigt at tage fat i som emne i første omgang. Ikke desto mindre kan skellet være meget fornuftigt at tale om og gøre sig bevidst, så man ikke får overstemmende forventninger til bryllupsønskerne. Det ville for de fleste nok være lidt ærgerligt at ende op med et gavebord, der udelukkende består af spa- eller kroophold – eller omvendt udelukkende af køkkenudstyr, hårde hvidevarer og elektronik.

Derudover synes der også at være en generel tendens til, at mange opfatter en ønskeliste, der gennemgående bærer præg af fysiske gaver, som værende relativt materialistisk, hvilket ofte anses som et udtryk for eller afspejling af brudeparrets værdimæssige baggrund. Sådan forholder det sig nu langt fra i praksis, og man skal som brudepar helt selv lægge snittet, som man synes.

Så for at besvare det indledende spørgsmål gælder følgende for skellet mellem bryllupsgaver og bryllupsønsker: Same same – but very different.

Find de bedste bryllupsønsker – sådan kommer du i gang

Godt begyndt er som bekendt halvt fuldendt – og dét gælder sådan set også, når man taler om bryllupsønsker. For de fleste er det nemlig den indledende fase, der er den absolut sværeste, når man skal tage hul på bryllupsønskerne. Hvor skal man overhovedet starte – og slutte? Hvad har man reelt set brug for? Hvilken størrelsesorden af gaver taler vi om? Hvad kan man tillade sig at bede gæsterne om? Spørgsmålene er naturligt nok mange, og det kan være vanskeligt at finde ud af i første omgang, hvilken type af gaver (og hvilket gavebudget) man kan tænke i. Det sidste, man ønsker, er jo at fremstå alt for ”krævende” og ”grisk” i denne sammenhæng, og derfor kan det ofte være svært at vælge, hvilken standard gaverne skal afspejle.

Et rigtig godt råd i denne sammenhæng er at starte ud med en god, gammeldags brainstorm for at kickstarte hele idégenereringsprocessen. Der skal ofte bare lige prikkes hul på bylden i form af de første par idéer, og så afføder det hurtigt et væld af andre gode gaveidéer til brylluppet. Så start helt lavpraktisk med at tage et stort stykke papir (eller alternativt en masse små post-its), hvorpå du og din partner noterer samtlige gaveidéer til brylluppet. Og her skal I altså ikke lægge en dæmper på kreativiteten. Tværtimod skal I iføre jer ”ja-hatten” og notere alt, hvad I kommer i tanke om – det vil sige alt, hvad hjertet begærer. I denne første del vil der uden tvivl dukke en masse mere eller mindre urealistiske gaveidéer frem, som I måske godt hver især ved ikke ender på den endelige ønskeliste, men dette kan være et super effektivt redskab til at åbne op for andre mere realistiske versioner eller nye idéer. Derfor skal I ikke lade jer begrænse i første omgang.

I næste fase af brainstormen tager I så den mere jordnære og kalkulerede hat på og forsøger at se på, hvilke gaveidéer der overhovedet er tilgængelige og realistiske at ønske – og ikke mindst mulige for gæsterne at betale sig fra og finde frem til. Her handler det om at selektere (med hård hånd) og gruppere de forskellige ønsker, så der bliver skabt en form for struktur. På baggrund af denne grove systematisering kan I så efterfølgende begynde at udvælge helt konkrete og enkeltstående ønsker, som I begge to godt kunne se stå på den endelige ønskeliste.

Og det er særligt i denne afsluttende indsnævringsfase, at jeres parforhold kan komme på prøve. Så forbered jer på, at der sagtens kan opstå uenigheder, og at bølgerne kan gå højt – men det skal der også være plads til. Det gælder ultimativt om at tilgodese hinandens ønsker og indgå kompromisser for dermed at få formuleret en samlet liste af ønsker, der repræsenterer jer begge og ikke mindst jeres fælles forhold.

For mange kan det største problem faktisk være overhovedet at finde på ønsker, der er værd at nedfælde på papir, da de som udgangspunkt føler, at de ikke mangler noget. Why change a winning team? Dette er såmænd et ganske naturligt ”luksusproblem” i dagens Danmark, som mange oplever. Men ofte opstår problemstillingen, fordi vi tænker lidt snæversynet og specifikt afgrænser ønskerne til bryllupsgaver – altså generelt tenderer til kun at tænke i materielle goder. Problemet kan således ofte løses relativt nemt ved at åbne op for den kreative tækning og lade idéerne løbe i retningen af de oplevelsesorienterede, skæve og sjove gaveidéer til brylluppet, der ikke bare lige kan pakkes ind i en æske med fint bånd og papir. Lad os se nærmere på denne kategori.

Sjove bryllupsgaver – giv dem én på opleveren

Bryllupsønsker behøver langt fra at være kedelige. Ordet ”kedelig” er i denne kontekst selvfølgelig et spørgsmål om smagspræferencer, men det er mere for at påpege, at en bryllupsønskeliste ikke behøver at begrænse sig til de klassiske gaver til bryllup såsom porcelænsstel, bestiksæt, vaser, lysestager og lignende. Du kan sagtens tænke i lidt mere kreative og sjove baner, når du skal udfylde listen.

En rigtig god måde at tænke lidt alternativt og ud af boksen er ved at overveje, hvilke oplevelser du og din partner kunne tænke jer at få sammen. Eller hvis du er gæst til brylluppet; hvilke oplevelser, du kunne forestille dig, brudeparret kunne have brug for eller ville elske at få? Oplevelser er en meget bredt defineret kategori, der kan dække over et væld af tiltag, og derfor er det sådan set kun fantasien, der sætter grænser. Overordnet set kan du vælge at gå ad to veje:

.

  1. Et gavekort: Her handler det helt kort om, at du søger på internettet efter specifikke oplevelser, som et organiseret foretagende udbyder, hvorefter du køber dig til et oplevelsesgavekort på et bestemt antal kroner og øre. Alternativt kan du også fysisk opsøge konkrete organisationer, virksomheder eller lignende og købe gavekortet dér – ligesom du ville gøre det i en biograf. Med denne løsningsmodel er du selvfølgelig lidt begrænset til at vælge de oplevelser, som rent faktisk er sat i system som officielt udbudt ydelse. Men efterhånden kan du reelt set købe dig til det meste, hvis du spørger pænt. Eksempelvis er det de færreste restaurationer, der ikke ville udstede et mere eller mindre ”hjemmelavet” gavekort på et specifikt beløb til restauranten, hvilket også gælder for de fleste andre typer kommercielle virksomheder.
  2. Selvopfundet gavekort: Som ordet antyder, er dette en afart af ovenstående løsningsmodel, hvor du selv finder på en oplevelse og derudfra konstruerer dit eget, personlige gavekort til brudeparret. Her er du ikke begrænset af nogle former for rammer, men kan frit fra fantasien sammenstykke netop dén unikke oplevelse, som passer perfekt til brudeparret. Og så er du selvfølgelig også fuldstændig selv herre over prissætningen som med den anden model. Denne tilgang vil ofte også være en mere personlig og original gaveidé til brylluppet, men den kræver også lidt mere arbejde og kreativ tækning.

Om du går med den ene eller den anden løsning, er helt og holdent op til dig selv – altså et spørgsmål om temperament. En tredje version af ovenstående (som dog er mindre udbredt) er det mere uspecificerede gavekort, hvor gaven til brudeparret grundlæggende er et personligt kort med et bestemt beløb på. Brudeparret kan således helt selv tage stilling til, hvad de vil bruge gavekortet på. Dette er den meget ”sikre” løsning, da du som gavegiver er garanteret, at brudeparret rent faktisk får en oplevelse, som de med sikkerhed kan lide. Mange opfatter dog denne ”mellemvej” som at springe over, hvor gærdet er lavest, da den nemme løsning let kan få en smule upersonlig karakter. Uanset hvad er det kun dig, der kan afgøre, hvilken af de tre løsningsmuligheder, der bedst tjener som gave til brudeparret – eller bryllupsønske fra brudeparret.

Den personlige gave til brudeparret

Hvad er en god bryllupsgave egentlig? Ja, som tidligere nævnt foreligger der desværre ikke et entydigt svar på spørgsmålet – ellers eksisterede der jo slet ikke nogen problemstilling i forhold til såvel bryllupsønsker som gavegivning. Alligevel er der en række gennemgående mønstre, der går igen, når man taler om gaveidéer til brylluppet, hvilket giver en god indikation på, hvad der typisk fungerer godt (og ikke fungerer).

De gode bryllupsgaver er nemlig ofte de personlige bryllupsgaver – altså forstået som gaveidéer, der er lagt kærlighed, tanker og tid bag. Det er den type gaver, der bare emmer af, at du har investeret en (lille) del af dig selv i dem, og hvor modtageren på ingen måde er i tvivl om, at de kommer direkte fra hjertet. Men denne beskrivelse gør det sådan set ikke nemmere at finde den gode bryllupsgave – for hvad ligger der så lige i personlige bryllupsgaver?

Generelt set er personlige bryllupsgaver den gavetype, som bygger på den interne relation mellem gavegiver og gavemodtager. Derfor skal du indledningsvis have afklaret, hvad der er særligt ved dit forhold til brudeparret, og hvad der karakteriserer jeres personlige relation. Der er nemlig stor forskel på, om det er bror og søster, onkel eller moster/tante og niece eller nevø, far eller mor og datter eller søn og så videre. Ved at få klarlagt selve relationen og det ”unikke” mellem dig og brudeparret, kan du meget nemmere få fundet på en gaveidé til brylluppet, der repræsenterer dette forhold 1:1. Og har du først identificeret denne sammenhæng, er du nærmest sikret en personlig bryllupsgave, der rammer spot on – lige i hjertet på brudeparret.

Pengeønsker til brylluppet – go eller no-go?

Bevæger vi os lidt videre i kartoteket af gaveidéer til brylluppet og spørgsmålet ”hvad ønsker man sig til bryllup?”, kan vi ikke undgå at skulle vende én af de mest omdiskuterede typer bryllupsønsker og -gaver: nemlig den 100 procent pengebaserede af slagsen. Der er meget stor forskel på, hvad folk tænker om personer, der ønsker penge til bryllup.

I den ene lejr har vi dem, der decideret afskyr gavegivning i form af penge, og som følgelig ikke bryder sig om at modtage ønsker til brylluppet, der udelukkende er defineret af en pengesum. Som vi allerede kort har berørt, føler disse personer, at pengeønsker og -gaver er meget upersonligt og måske endda overfladisk – det vil sige et udtryk for manglende idérigdom, kreativitet og ikke mindst manglende evne til at kunne sætte ord på (eller rettere gave på) det interne relationsforhold. Det anses således som en slags ”nødløsning”, man tyer til i sidste øjeblik af mangel på bedre.

I den anden lejr finder vi dem, der omvendt har det helt fint med at indfri ønsker om penge til brylluppet. Dette ud fra et argument om, at man jo bedst muligt tilfredsstiller brudeparret, hvis man imødekommer deres specifikke ønsker. På den måde sikrer man sig, at bryllupsgaven rammer plet, og man giver samtidig brudeparret frihed til på egen hånd at finde ud af, hvilket formål pengene skal tjene.

Ligesom i alle andre tilfælde er der her ikke et ”korrekt” valg. Man bestemmer fuldstændig selv, og den ene løsning kan være lige så god som den anden. En alternativ løsning (som en slags ”gylden middelvej”) er at give en gave til brudeparret i form af et målrettet gavekort, der på den ene side egentlig kun består af penge, men som følges af et personligt kort, der helt konkret og med kærlighed bag ordende beskriver, hvad gavekortet specifikt skal bruges til.

På den måde opnår man populært sagt det bedste fra begge verdener, da gaven både er en pengegave og en personlig bryllupsgave. Du kan eventuelt understrege gavekortets personlige karakter ved at lade gavekortet bestå af en fælles oplevelse mellem dig og brudeparret. Set i dette lys er du selv som gavegiver på en måde en integreret del af gaven. Dét kan da ikke blive mere personligt, selvom der er tale om penge. Man fristes til at sige, at det bogstaveligt talt er ”rene ord for pengene.”

Sjove bryllupsgaver – at inddrage gæsterne i gaven til brylluppet

Er du den type gæst, der ikke bare vil ”nøjes” med at give en bryllupsgave, der 100 procent stemmer overens med de bryllupsønsker, der står på brudeparrets ønskeliste? Det kan være, du gerne vil forsøge at overraske brudeparret og give dem en vaskeægte “AHA-oplevelse” i ordets bogstavelige forstand? I så fald kan følgende idé være den helt rette løsning for dig.

Idéen går ind under kategorien for sjove bryllupsgaver eller i hvert fald den mere kreative gaveidé til brylluppet. Helt grundlæggende går den ud på at inddrage alle gæsterne til brylluppet i udformningen af gaven og gavegivningen. Bryllupsgaven udformer sig som en lille ”gaveleg”, hvor du helt lavpraktisk uddeler sedler og skriveredskaber til alle bordene til bryllupsfesten. På alle sedlerne står brudeparrets adresse (eller telefonnummer – alternativt dine egne kontaktoplysninger) samt et felt til at notere på. I forbindelse med din tale introducerer du så til legen og forklarer, at alle gæster (i hvert fald dem, der gerne vil være med på legen) skriver én oplevelse, som de gerne vil give til brudeparret. Præmissen er, at denne gave skal være defineret som en fællesoplevelse mellem gavegiver og brudeparret, så du er sikret en personlig bryllupsgave. Alle gæster noterer, hvorefter du indsamler alle sedlerne og så lover at sende samtlige sedler ud i havet som flaskeposter. Hvis og såfremt der skulle være nogen, der finder flaskeposterne og rapportere herom til kontaktpersonerne, skal den konkrete gavegiver rent faktisk indfri den fællesoplevelse, som vedkommende har udbudt. På den måde kan brudeparret potentielt set få en lang række personlige og unikke oplevelser med gæsterne, som er rammesat af den glædelige kærligheds- og bryllupsfest.

Dette er en rigtig anderledes, mindeværdig og personlig bryllupsgave, som uden tvivl vil blive husket og viderefortalt af de fleste. Dog er den også forbundet med en del logistisk planlægning, og man skal derfor være indstillet på, at den kræver sit forarbejde og ikke mindst en motiveret tale under selve festen for at kunne fungere optimalt. Derudover ligger der også en vis risiko i denne inddragende gavegivningsform, da du nødvendigvis må opgive en del af kontrollen over din bryllupsgave til brudeparret. Du ved jo ret beset slet ikke, hvad gæsterne vil udbyde til brudeparret, om de overhovedet gider at deltage i ”gavelegen”, eller hvorvidt der i sidste ende er nogen, der finder flaskeposterne. Men det er samtidig også det sjove og spændende ved bryllupsgaven, da ingen ved, hvad brudeparret i sidste ende vil modtage.

Så hvis du gerne vil skille dig ud fra mængden og er klar på at inddrage dine gæster i et større ”gave-eventyr”, så er flaskepost-legen måske den rette løsning på en sjov, kreativ og god gaveidé til brylluppet. Og i så fald – held og lykke til både dig og brudeparret.

Undgå irriterende ”gengangere” på gavebordet ved hjælp af en gavekoordinator

Vi har alle sammen hørt om eller oplevet følgende scenarie: Gavebordet til bryllupsfesten bugner af den ene flotte bryllupsgave efter den anden, men det er ganske tydeligt, at visse gaver grangiveligt ligner hinanden utroligt meget trods forskelligt indpakningspapir. Samme størrelse, samme form og samme vægt. Ja kort sagt: ganske identiske pakker. Og måske er der ikke bare tale om to eller tre af slagsen – nej det kan sagtens være fire, fem, seks og så videre.

Problemstillingen er ganske klar: Brudeparret har lavet en liste med håndterbare og konkrete bryllupsønsker, der nemt og hurtigt kan købes, så der ikke skal tænkes mere over gaveidéer til brylluppet. Men måske er det også lidt for nemt. I hvert fald kan slutresultatet som beskrevet blive en lang række af den samme bryllupsgave til brudeparret. Og det kan give et stort logistisk og upraktisk arbejde efter bryllupsfesten med at skulle returnere varerne og ikke mindst finde ud af, hvilke af de identiske gaver der rent faktisk kan byttes, hvilke der ikke kan, og igen hvilke der kun kan byttes til et tilgodebevis.

Heldigvis er hjælpen nær, og ovenstående (skræk)scenarie kan meget nemt undgås helt. Det eneste, du sådan set skal gøre, er at finde og hyre en person fra din omgangskreds, som kan agere ”gavekoordinator”. Denne rolle handler helt grundlæggende om, at personen skal stå for at modtage informationer om, hvad de enkelte gæster påtænker at give som bryllupsgave til brudeparret og dermed holde styr på, hvilke gaver der allerede er ”besat”, og hvilke der omvendt er ”frie” til at lægge sig ind på. Gavekoordinatorens kontaktoplysninger skrives ind direkte som praktisk information i bryllupsinvitationerne, så gæsterne ikke er i tvivl om, hvem de skal henvende sig til i forbindelse med gavegivningen. På den måde kan du sikre dig, at du og din partner ikke ender med alt for mange af de samme typer gaver, hvilket sparer jer for en masse bøvl med potentiel gavebytning efterfølgende.

Dog kan du aldrig gardere dig fuldstændig mod at modtage identiske bryllupsgaver – det er simpelthen bare en del af spillet og gaveræset. Men med en gavekoordinator kan du reducere risikoen betydeligt, hvilket altid er noget.

Vi håber, at du med ovenstående guide til, hvordan du håndterer opgaven med at finde de rette bryllupsønsker eller den rette gaveidé til brylluppet, er blevet klædt godt på til selv at kaste dig ud i projektet. Og husk: Bryllupsønsker og gaveidéer er som sagt ultimativt en individuelt betinget sag, og derfor findes der ikke en ”rigtig” løsning. Du skal selv finde opskriften, og så længe bryllupsønsket eller -gaven kommer direkte fra hjertet, kan det ikke gå helt galt – tværtimod.

Vi ønsker dig held og lykke med bryllupsønskerne og gaveidéerne til brylluppet.

Rigtig god fest!

Del artiklen på: