Vælg en side
Del artiklen på:

Søger du inspiration til dit kommende bryllup, men synes du, det er en jungle at finde rundt i? I dette indlæg har vi samlet de bedste bryllupslokationer, så fremtidige brudgomme og brude kan finde inspiration og info.

Der findes et væld af romantiske, smukke, alternative og rustikke lokationer forskellige steder i landet, så uanset hvilke behov og ønsker I måtte have, burde det være muligt at finde inspiration i denne guide.

Der er mange ting, som skal planlægges og besluttes, når I planlægger et bryllup. Hvor mange og hvem skal med? Hvordan skal invitationerne se ud? Hvilken type bryllupskage skal I have? Og skal I have underholdning?

For slet ikke at glemme valg af blomster, taler, borddækning og ceremoni. Men noget af det allerførste, som I skal beslutte, er, hvor jeres bryllupsfest skal holdes.

Det kommer nok ikke bag på nogen, at de populære lokationer oftest er booket minimum ét år i forvejen – indimellem op til flere år i forvejen. Derfor handler det om at være ude i god tid, så I kan sondere udvalget og se nærmere på fordele og ulemper.

I dette indlæg finder I 6 forskellige bryllupslokationer, som er unikke på hver deres måde, så læs endelig videre og find inspiration til det kommende bryllup.

Et eventyrligt bryllup i det fri

Når de lune temperaturer breder sig over landet, og solen står højt på himlen, ledes tankerne automatisk over på et skønt udendørs bryllup i det fri.

Der er mange fordele ved at holde bryllup i forårs- og sommermånederne, da det lægger op til et bryllup på stranden, i haven eller i skoven.

Bryllup på stranden
Et strandbryllup er en klassiker fra mange amerikanske film og noget, flere drømmer om at udleve.

Først og fremmest skal I finde ud af, om der findes en privatstrand, hvis I gerne vil undgå at holde globryllup for diverse strandløver og -damer. I kan både kontakte ejeren af et stykke privatstrand og undersøge, hvorvidt et strandbryllup hos dem er muligt.

Men I kan også kontakte kommunen og spørge om, hvor I landet det er muligt at søge om tilladelse til at blive gift på en offentlig strand.

Det smukke ved et strandbryllup er oplevelsen af sand mellem tæerne og vand lige for næsen af en. Et bryllup på stranden bærer ofte præg af en mere afslappet og uformel atmosfære, og det er sjældent her, en brud dukker op i høje hæle og et stort hvidt skrud med langt slæb.
Det er nemlig besværligt at gå igennem sand i hæle, og derudover risikerer I også, at kjolen tager skade af sand og frisk saltvandsluft.

Uanset om I afholder vielsen på stranden eller afholder reception samt middag og fest efter en borgerlig vielse på rådhuset eller en vielse i kirken, må I ikke glemme de til tider vekslende vejrforhold i Danmark, som er lidt af en joker.

Bryllupper i naturen kræver derfor ofte en del mere planlægning end andre typer bryllupper. Det kan godt betale sig at have en løsning i baghånden, hvis det pludselig skulle begynde at blæse op eller regne.

Det er en god idé at sætte festtelte op, og selvom de i sig selv er usexede, kan I pynte bordene med muslinger, have små akvarier med fisk og fiskenet hængende med planter og/eller blomster. Ligeledes kan I anrette små glasfade med sand og placere fyrfadslys deri samt pynte med små sten.

Ved et strandbryllup er det helt acceptabelt at gå all-in på det maritime udtryk, hvis man kan lide det, så hvorfor ikke pynte op i blå nuancer samt hvid og creme, der leder tankerne hen på havet lige uden for teltet.

Bryllup i haven
Havebrylluppet har vundet danskernes hjerte, da vi har suveræne forhold til det rundt om i Danmark. I kan både afholde bryllup i jeres egen have, men hvis I ikke har plads, kan det være i en have, I låner af venner eller familie, eller en have, I lejer af kommunen.

Kommuner ejer ofte haver, der ligger i forbindelse med museer eller kulturhuse, og derfor kan det godt betale sig at lægge en lille forespørgsel hos dem, hvis man er helt skudt i baghaven til Bornholms Museum. Hvem vil ikke gerne have et bryllup på Bornholm til sommer?

Ligesom strandbrylluppet lægger et havebryllup også op til en skøn og uformel stemning, når I befinder jer i den skønne danske natur. Det er i forlængelse heraf også en smuk idé at bringe naturen ind i bryllupsdekorationerne.

I kan lave skøn borddækning med blade, blomster og planter fra egen have eller købe tilsvarende i et plantecenter. Uanset vejrforhold er det endnu engang en god idé at benytte festtelte, således I og jeres gæster kan søge ly for eventuel vind og regn.

Når vielsen er gennemført, kan I invitere jeres gæster på et let traktement i de naturskønne omgivelser og sætte en række høje rundborde forskellige steder i haven, som I alle kan samles om. Senere inviterer I jeres gæster ind i teltet, hvor bryllupsfesten fortsætter med middag og fest, hvis vejret ikke gør det nødvendigt at søge ly i teltet før tid.

En af de store fordele ved at bryllup i haven er de oplagte muligheder for underholdning i haven. I og jeres gæster kan slå sig løs med en omgang kroket, kongespil eller petanque, der samler folk og skaber en hyggelig stemning. Spil i haven gør det muligt for jer og jeres gæster at boltre jer rundt i muntert lag.

Bryllup i skoven
Måske I allerede kan se det for jer … Lyskæder i træerne, en sti indrammet af blomster og en smuk pergola, som I står under, når I indfrier jeres løfter til hinanden.

Lyder det ikke romantisk? I kan også pynte træerne med pompom’er og dekorere stole med silkebånd. Når I vælger en udendørs vielse i den danske natur, er I sikret en fantastisk atmosfære.

Selve vielsen kan foregå dybt inde i skoven eller i udkanten, og derefter kan I invitere jeres gæster på et let traktement i de selvsamme omgivelser. Modsat en reception eller middag samt fest i indendørs lokaler, bidrager naturen med en helt speciel stemning ved sin blotte tilstedeværelse.

I behøver ikke at gøre en hel masse ud af pynten, da skoven i sig selv er pynt, og både I og jeres gæster kan ikke undgå at blive forført af fuglekvidder og duften af friske træer og mos.

Det er faktisk meget få, der ikke er vilde med et bryllup i det fri med solskin og varme. Og derfor er udendørsbryllupper også utroligt populære blandt kommende brudgomme og brude.

Normalt lægger man meget arbejde i dekorationer, men til et bryllup i naturen, uanset om det er i skoven, på stranden eller i haven, bidrager omgivelserne i sig selv med pynt og stemning.

Det klassiske bryllup

Går I måske i stedet med drømmen om et mere klassisk og formelt bryllup på en herregård, et slot, gods eller hotel, får I også her en række gode råd omkring disse bryllupslokationer.

Denne type bryllupslokationer er ikke kun særdeles anvendelige hele året rundt, de forankrer sig ofte i historie og luksus.

Bryllup på et gods eller slot
Det smukke ved bryllupper på gods eller slotte er den eksklusive stemning og den utroligt gode plads. Uanset om I ønsker et sommer- eller vinterbryllup, er de mange smukke godser og slotte i Danmark oplagte til jeres kommende bryllup.

De forskellige godser og slotte er ofte utroligt rutinerede i at afholde fester og især bryllupper, og derfor er I i sikre hænder langt de fleste steder. Spørg endelig, hvor stor erfaring de har med arrangementer, før I endeligt booker et gods eller slot.

En af de helt klare fordele ved at afholde et bryllup på godser eller slotte er, at der er mulighed for overnatning til både jer og jeres gæster. Så hvis I ønsker en bryllupsfest, der fortsætter til langt ud på natten, og hvor gæsterne ikke er tvunget til at sætte sig ind i en bil sidst på aftenen eller fange offentlig transport, er et gods- eller slotsbryllup en fantastisk løsning.
Alt afhængigt af jeres ønsker og behov kan I både afholde et indendørs og udendørs bryllup på et gods eller slot, da gods- og slotshaven som oftest også står til fri afbenyttelse.

Mange steder kan I få gods- og slotsejernes personale til at stå for langt de fleste ting som bestilling af telte, bordpynt og blomster samt mad og drikkevarer, hvis I ønsker det.

Det er en god mulighed for at lette presset fra skuldrene på dem, der ikke ønsker et gør-det-selv bryllup, men som gerne blot vil læne sig tilbage og nyde månederne op til og ikke mindst selve dagen.

Info: Se oversigt over slotte, godser og herregårde til bryllup

Herregård
Er I i stedet på udkig efter et mere roligt og landligt bryllup, er et herregårdsbryllup en skøn mulighed. Det behøver ikke være et beskidt eller rodet bryllup med mudder, lugt eller andre skrækscenarier, som I måske sidder og forestiller jer lige nu.

I kan sagtens finde en smuk og gammel herregård i bedste Morten Korch stil, så det handler bare om at finde en, der passer til jeres forventninger og krav.

En herregård er faktisk også en utroligt attraktiv bryllupslokation, og derfor skal I sørge for at være ude i god tid. Ligeledes er det ikke alle herregårde, der kan lejes, og det kan altså godt betale sig at kontakte dem og høre nærmere om mulighederne.

Måske I ønsker et herregårdsbryllup, hvor der er dyr, som børn eller andre dyreelskere kan besøge i staldene. Eller måske I ønsker at benytte køkkenet, hvis I drømmer om at have en kok, der kommer og løbende laver og anretter maden hele aftenen.

Hotel
Hotelbryllupper behøver ikke være hverken kliniske eller kedelige, som mange måske tænker. Der findes mange forskellige typer hoteller, og det er altså op til jer at finde et hotel, der falder i jeres smag – både i forhold til lokaler og mad samt drikke.

En af fordele ved at holde bryllup på hotel er, at I ikke selv skal stå for mad og/eller drikke. Langt de fleste steder kan I nemlig få hotellets kokke til at sammensætte en lækker menu til jer og jeres gæster, og ligeledes kan I bede dem sammensætte en vinmenu, der passer til.

Nogle steder er det dog også muligt at medbringe egen vin, men måske hotellet kræver en prop-afgift, så dette skal I forhøre jer om på forhånd.

Ligesom med bryllup på gods eller slot kan I også leje et antal værelser til jer og jeres gæster, hvis I ønsker dette.

På trods af de til tider naturlige og kliniske selskabslokaler, som mange hoteller tilbyder, så giver det mulighed for at være kreativ med dekorationer og bordpynt. I kan altså sætte jeres helt eget præg på, hvilke typer blomster der skal pryde bordene, og hvilke primære farver der skal dekoreres med.

Info: Se oversigt over bryllupslokaler her.

Alternative bryllupslokationer

Hvis I ikke er til bryllup på herregård, gods, strand eller i haven i Danmark, kan I pakke kufferterne og drage ud i verden. Det er nemlig også særdeles populært at holde bryllup i udlandet, da man på den måde kan slå to fluer med ét smæk. I afholder både jeres bryllup og kan eventuelt påbegynde jeres bryllupsrejse samme sted.

En lang række rejsebureauer tilbyder romantiske hoteller, hvor alle forudsætningerne for et rigtigt drømmebryllup i udlandet, bliver opfyldt. Uanset om I er til et strandbryllup i Caribien eller et slotsbryllup i Toscana, kan det lade sig gøre med det rette budget.

Med et bryllup i udlandet bør I nøje overveje, hvorvidt det blot skal være for nærmeste familie og venner, eller om hele jeres omgangskreds skal inviteres med.

Der er ingen tvivl om, at et bryllup i udlandet er en dyrere affære, men I kan vælge enten at betale for gæsternes flybilletter eller hotelophold foruden middag og fest, således de selv betaler det resterende. Det er ofte en god løsning, der tilfredsstiller begge parter. I må nemlig ikke undervurdere det smukke og uforglemmelige i et udlandsbryllup.

Få et uforglemmeligt og skønt drømmebryllup

Lige meget om du afholder et bryllup i ind- eller udland, på stranden eller et gods, er der et væld af muligheder. Så hvis I står over for et kommende bryllup, bør I stille og roligt begynde at undersøge bryllupslokationer, da de ofte bliver booket i rigtig god tid.

Lav en brainstorm og find ud af, hvad der er vigtigst for jer. For nogle er det lokationen, for andre mad og drikke og for nogle helt tredje er det dekorationerne.

Del artiklen på: