Vælg en side
Del artiklen på:

Mangler du inspiration til, hvordan du planlægger en succesfuld 25-års fødselsdag? Eller mangler du idéer til, hvordan du kan underholde en 25-årig fødselar? Frygt ej – der er nemlig masser af hjælp at hente lige her.

Mange danskere vælger at fejre deres 25-års fødselsdag med familie og venner. Dette kan gøres på mange forskellige måder, enten i form af en kæmpe fest eller i form af en mindre begivenhed. Ligegyldigt, hvilken måde du ønsker at fejre din 25-års fødselsdag, kan du i dette indlæg finde en række idéer til, hvordan du planlægger den på bedst mulig vis.

Læs med, og få en masse idéer til 25-års fødselsdag lige efter dine behov og ønsker.

Hvem skal inviteres?

Fest er lig med gæster. Derfor skal du altså først og fremmest sørge for at få inviteret nogle gæster til din fødselsdag. Overvej derfor så tidligt som muligt i processen, hvem der skal inviteres. Skriv alle navnene ned på et stykke papir, så du har et overblik og mindsker risikoen for, at du glemmer nogen.

Overvej dernæst, hvordan du vil invitere gæsterne. Skal de inviteres via en SMS, via en Facebookbegivenhed, eller vil du imponere dine gæster ved selv lave kreative indbydelser? Har du et særligt tema for din 25-års fødselsdagsfest, kan du med fordel lade dette afspejle sig i indbydelserne, så dine gæster kan skrue deres forventninger til dagen op? I samme omgang er det væsentligt, at du finder ud af, hvilken dato du vil holde festen samt hvor den festlige begivenhed skal udfolde sig. Så snart dette er på plads, bør du invitere dine gæster.

Det vigtigste under dette punkt er, at du er i god tid. Om du så vælger at invitere 20 gæster eller 100, skal du sørge for at være ude med indbydelser i minimum en måned, forinden begivenheden finder sted. Inviterer du gæsterne med kort varsel, risikerer du at modtage en del afbud, hvilket ville være ærgerligt. Når du inviterer dine gæster, så husk, alle de vigtige oplysninger såsom dato, klokkeslæt, lokation og seneste dato for afbud.

Hvad skal der være på menuen?

Næste punkt i denne guide er, hvilken mad du vil servere til 25-års fødselsdag. Dette punkt er ligeledes vigtigt at forberede i god tid. Overvej først og fremmest, hvornår på dagen du vil invitere dine gæster. Er de inviteret om eftermiddagen til kaffe og kage eller til dansefest, hvor du gerne vil du servere tre lækre retter?

Der findes et hav af forskellige muligheder, når det kommer til en menu til en 25-års fødselsdag. Det er altså kun din fantasi, der sætter grænser for, hvad der skal serveres. Lav dog gerne et budget pr. kuvert, så du ikke ender med ubehagelige, økonomiske overraskelser, når festen er afholdt.

Du kan eksempelvis vælge at lave en stor buffet med alle dine yndlingsretter, du kan servere grillmad, eller du kan lave en anderledes menu, hvor dine gæster får en smagsoplevelse med hjem. Husk at forberede snacks og natmad, hvis det er noget, du synes, der skal være til din fest. Overvej i samme omgang, om du selv vil stå for at lave maden, eller om du ønsker at bestille den udefra. Uanset, hvad du vælger, skal du sørge for at være i god tid, så du ikke risikerer, at din menu går i vasken.

Hvordan kan du underholde dine gæster?

Uanset, om du har planlagt en stor fødselsdag, der skal vare hele natten eller en hyggelig eftermiddagskomsammen, er underholdning altid en god idé. Heldigvis findes der mange forskellige måder, hvorpå du kan underholde dine gæster. Det behøver ikke at tage særlig lang tid at forberede en form for underholdning, og det behøver heller ikke at være noget banebrydende. I afsnittet her finder du idéer til underholdning til 25-års fødselsdag.

Om der er børn, unge eller ældre mennesker blandt gæsterne til din fødselsdag, så falder en quiz altid i god jord. En quiz er nemlig noget, som alle aldersgrupper kan være med til, og den kan tilrettelægges, så den passer til netop dine gæster.

Du bestemmer helt selv, hvad quizzen skal handle om. Det kan eksempelvis være, du vil underholde dine gæster med en musikquiz. Du kan også lave en sjov quiz, hvor gæsterne skal gætte sjove facts om dig. På den måde kan du finde ud af, hvem der kender dig allerbedst.

Udform quizzen, som du ønsker det. Det kan enten være i form af tip en 13’er eller ligesom Jeopardy. Du kan også benytte dig af hjemmeside kahoot.it, som er en mere moderne, men smart og nem løsning. Sæt gerne en lille præmie på højkant, så dine gæster har noget at kæmpe for.

Du kan også udforme forskellige konkurrencer, hvor dine gæster skal dyste mod hinanden på hold. Her findes der ligeledes mange forskellige muligheder. Det kan være ting som, hvem der kan tegne den flotteste kat med bind for øjnene, hvem der hurtigst får kuglepennen ned i flasken, eller hvem der spiser sliksnørebåndet først uden at bruge hænderne. Sådan en type underholdning kan ligeledes formes efter smag og behag.

Hvordan kan du underholde fødselaren?

Mangler du inspiration til underholdning til 25-års fødselsdag, kan du finde hjælp lige her. Der er mange måder, hvorledes du kan underholde en 25-års fødselar. For mange danskere er det almindeligt med kanel til en 25-års fødselsdag. Der er nemlig en tradition for, at hvis man er ugift, når man runder de 25 år, så skal man have kanel. I dag er det dog de færreste, der er gift, når de fylder 25 år, og derfor får de fleste kanel, når de når denne alder.

Du kan derfor vælge at overraske din ven eller veninde med store mængder kanel. Dette kan gøres på mange forskellige måder, alt efter hvordan stemningen er i netop jeres vennegruppe. Sørg dog altid for at dække fødselarens øjne og luftveje, og iklæd personen gammelt tøj, så er der nemlig ingen fare. Der findes mange steder på internettet, hvor du kan købe store mængder kanel. Ønsker du at give kanel på en mere stille og rolig måde, kan du sammensætte en kurv med forskellige kanelholdige elementer i. Det kunne eksempelvis være kanelsnegle eller kanelstænger.

Ønsker du derimod at underholde fødselaren til selve festen, har du ligeledes rig mulighed for det. Nogle meget populære former for underholdning til 25-år fødselsdag er sange eller taler. Er du modig, kan du altså overraske fødselaren med en personlig tale, hvor du fortæller sjove anekdoter, som I har oplevet sammen. Du kan også skrive en sjov sang, hvor du kommer ind på nogle særlige kendetegn ved netop denne person.

Ønsker du at lave noget lidt anderledes, kan du forberede en quiz til fødselaren, som kan udformes på et utal af forskellige måder. Det er kun din fantasi, der sætter grænser for, hvordan du vil underholde personen, der skal fejres.

Hvad skal jeg give i gave?

Hvis du er inviteret til en 25-års fødselsdag, skal du naturligvis medbringe en gave til fødselaren. Dog synes du sikkert, det er svært at finde ud af, hvad du skal købe, hvis du gerne vil give noget, som du er sikker på, falder i god jord.

I jagten på den perfekte gave, kan du først og fremmest starte med at spørge fødselaren, om denne har nogle særlige ønsker. Dog er det ikke ualmindeligt at støde på en person, som ikke rigtig har nogle ønsker, og så må du altså selv være kreativ. Heldigvis er der masser af idéer til 25-års fødselsdag at hente lige her.

Når man fylder 25 år, er det en markering af, at man er halvvejs i 20’erne og på vej mod de 30. For mange er dette derfor en særlig dag, og derfor er det oplagt, at du giver en personlig gave til fødselaren, som han/hun vil kunne huske i fremtiden. Du kan eksempelvis give en personlig gave i form af et smykke.

Du kan også vælge at købe en ting til den 25-åriges hjem. Det kan være alt fra en flot lysestage til en form for køkkenmaskine, som personen stensikkert vil kunne bruge. Sørg for at medtænke fødselarens stil, når du køber gaven, så det passer til hjemmet.

Vil du give en lidt anderledes og spændende gave, kan du give personen en oplevelse. Disse fås i mange forskellige varianter og prisklasser, så der med garanti er noget for enhver person. Ønsker du at overskride fødselarens grænser, kan du eksempelvis give et faldskærmsudspring. Vil du give noget knapt så vildt, kan du eksempelvis give fødselaren et bagekursus.

Hvis du har læst med indtil nu og følger ovenstående guide, er du sikker på at planlægge et brag af en 25-års fødselsdag. Du bestemmer selv, hvor stor en rolle de forskellige steps skal spille i din planlægning, men det kan kun blive en succes, hvis du følger disse tips. Slutteligt er der ikke andet tilbage end at ønske dig tillykke med fødselsdagen og hav en god fest.

Del artiklen på: