Vælg en side
Del artiklen på:

En Hawaii-fest er det oplagte tema, hvis du ønsker en festlig, farverig og sommerlig temafest. Den tropiske og eksotiske ø byder nemlig på en skøn stemning. Hawaii-fester er både sjove at arrangere og være gæst til. På Hawaii har befolkningen endda en betegnelse for den traditionelle hawaiianske fest, som de kalder for luau. Disse fester er typisk suppleret med musik, ilddans, smukke dekorationer og god hawaiiansk mad. Et Hawaii-tema er særlig velegnet til at holde årets sommerfest med sol, farver og højt humør.

For at skabe en helt uforglemmelig, sjov og festlig Hawaii-fest, får du her nogle gode idéer til dekorationer, kostumer, menu, lege og aktiviteter, som giver den helt rigtige hawaiianske luau stemning.

Dekorationer

Dekorationerne danner rammen om din fest. Derfor er det en god idé at have nogle gennemførte og gennemtænkte dekorationer for at skabe den helt rigtige atmosfære. Om du holder din Hawaii-fest i stuen, i haven eller i et forsamlingshus, er der rige muligheder for at opnå en autentisk, festlig og sommerlig Hawaii-stemning. Lad dig inspirere af disse idéer til dekorationer og skab dit eget lille, tropiske paradis.

Noget af det første, man tænker på, når man hører ordet Hawaii, er sommer, sol, palmer, strand og tropiske blomster. Disse elementer skal naturligvis indgå i dine dekorationer. Brug gerne nogle stærke, tropiske og varme farver, såsom pink, orange, gul og rød i dit farvetema. En flot turkisblå farve kan også bruges til at give associationer til Hawaiis krystalklare hav.

Pynt op med tropiske blomsterkranse- og guirlander og tropiske blade (enten kunstige, oppustelige eller ægte). Frynseguirlander i tropiske farver vil også give rummet en hawaiiansk stemning. Derudover kan du anskaffe dig nogle farverige papirlanterner, som du kan hænge op rundt omkring. De traditionelle luau fester er også kendt for deres Tiki-masker, som med fordel kan bruges som pynt til at hænge på vægge.

Holder du festen udendørs, kan du også stille Tiki-fakler ud og pynte op med lanterner og lyskæder. Det vil med garanti sætte en festlig og hawaiiansk stemning i din baghave.

Bordpynt
Brug en dug i en tropisk farve og beklæd gerne siderne af bordet med et bordskørt af de velkendte Hawaii-frynser, som også ses på hula-skørter. Til bordpynten er der forskellige muligheder, hvad angår dekorationer. For det første kan du opstille nogle syltetøjsglas fyldt op med fint sand, muslinger og konkylier. Derudover kan du sprede tropiske hawaiiblomster rundt omkring på bordet. Det kan også se rigtig fint og finurligt ud at opstille nogle ananasser og kokosnødder rundt omkring. Selve ’kroppen’ på ananassen kan spraymales i en guldfarve, som giver en rigtig festlig effekt.

Udklædning

Noget af det bedste ved Hawaii-temafester er kostumerne. Her er nøgleordene farvestrålende nuancer og tropiske Hawaii-blomster.

Kvinder
Som kvinde er det oplagt, at du klæder dig ud som en traditionel hula-pige. Her skal du først og fremmest anskaffe dig et hula-skørt, som fås i mange farver og varianter. Både korte og lange og med frynser eller blomster. Du kan som overdel enten bruge en hvid eller farvet tanktop, en bikinitop eller et par falske kokosnødder, hvis du går all-in med udklædningen. Derudover kan man vist godt tillade sig at sige, at blomsterkransen er en obligatorisk beklædningsgenstand til Hawaii-festen. Så længe du har sådan en om halsen, kan du ikke gå helt galt i byen med kostumet. Som fodtøj skal du naturligvis have nogle sommerlige sko på. Dette kan f.eks. være flipflopper, klipklapper eller sandaler. I håret kan du også tilføje en tropisk blomst til at sætte prikken over i’et.
Som alternativ til hula-skørtet kan du også tage en blomstret maxikjole på i tropiske farver.

Mænd
Som mand kan du f.eks. tage en klassisk farvestrålende Hawaii-skjorte med blomsterprint. Som underdel kan du passende tage nogle badeshorts eller cargoshorts på. Derudover kan du pifte outfittet op med en strandhat med blomst på og et par solbriller. Fodtøjet kan med fordel enten være flipflopper, klipklapper eller sandaler. Alternativt kan du klæde dig ud som hawaiiansk Zulu-kriger med spyd, krigerisk ansigtsmaling og hawaiiskørt i bast. Husk også blomsterkransen.
Du kan også lade dig inspirere af Tiki-maskerne, hvor du kan klæde dig ud som Tiki-kriger med græsskørt, ankel- og armbånd i bast eller græs, spyd og en Tiki-maske.

Mad

Til en god og gennemført temafest hører en lækker menu sig til. Hawaii råder over en rig madkultur med lækre retter og delikate, tropiske drinks. Derfor kan du med fordel lade dig inspirere af øens fortrinlige retter og skabe en god menu til dig og dine gæster.

Appetizers
Når gæsterne ankommer, er det godt at have lidt nogle snacks og appetitvækkere på bordet, som de kan gå og hapse af, inden aftensmaden bliver serveret. Dette kan f.eks. bestå af regnbuefarvede spyd med forskelligt frugt og bær på. Derudover kan du stille nogle chips og grønsagsstænger frem med tilhørende dips.

Hovedret
På Hawaii er den helstegte pattegris en populær og traditionel ret til luau-fester. Dette kan den ambitiøse vært sagtens kaste sig ud i, men som alternativ kan du nøjes med nogle svineretter, som er lidt nemmere at have med at gøre. F.eks. kan du servere pulled pork på Hawaiian Sweet Rolls, som er bløde og luftige boller med en snert af sødme fra ananasjuice. Ved siden af kan du servere en hawaiiansk macaroni-salat, som er fast tilbehør på den hawaiianske frokostplatte.

Derudover kan du også servere lækre grillspyd, som passer perfekt til et tropisk sommertema. Det kan f.eks. være med grillede rejer eller grillet svinekød sammen med grillet ananas, tomat og løg. Udover svinekød er hawaiianerne også glade for seafood. Derfor kan du med fordel sammensætte en menu med alt godt fra havet. Du kan f.eks. lave rejecocktails, lakseruller og skaldyrssalat.

Pizza er også altid en god ret til fester. Du kan f.eks. servere pizza med seafood eller pølse. Og hvis du er en af de få mennesker, som synes, at det er i orden at putte ananas på sin pizza, kan du også lave pizzaer med skinke og ananas, som er det traditionelle fyld på det, vi kender som en Hawaii-pizza.

Dessert
Til dessert bør du helt klart overveje noget med tropiske frugter. Det kan f.eks. være en upside-down cake med ananas, noget sorbetis med frisk frugt eller en trifli med ananas. Du kan også lave en moussekage med passionsfrugt, mango eller citron. Servér også gerne frisk frugt og bær, da det bidrager godt til den tropiske stemning og selvfølgelig er lækkert og læskende.

Drikkevarer

Frugtige, farverige og tropiske drinks hører med til en Hawaii-fest. Nogle gode forslag til cocktails og drinks er:

Blue Hawaiian
Denne tropiske drink blev opfundet af en hawaiiansk bartender og er dermed oplagt til Hawaii-festen. Der findes flere varianter af drinken, men normalt består den af kokos rom (f.eks. Malibu), blå Curaçao, ananasjuice, danskvand og isterninger.

Mai Tai
Mai Tai er en klassisk tropisk cocktail, som stammer helt tilbage fra 1940’erne. Mai Tai-drinken består af lys og mørk rom, Amaretto, ananasjuice, appelsinjuice, Grenadine, citron og sukker.

Daiquiri
Takket være de cubanske bartendere kan vi slukke tørsten på varme sommerdage med Daiquiris og drømme os hen til tropiske steder. Mest kendt er Strawberry Daiquiri-varianten, men andre frugter kan også sagtens bruges. Hovedsageligt består drinken af hvid rom, frossent frugt/bær, Grenadine og sukker, flormelis eller sukkersirup.

Piña Colada
Piña Colada er endnu en legendarisk tropisk drink, som smager af sommer og sol. Der findes også flere varierende opskrifter på denne drink. En nem opskrift består af kokos rom, kokosmælk, ananasjuice og vaniljeis.

Smoothies
Hvis du gerne vil servere nogle lækre drinks til dine gæster, men ønsker at undgå det helt store besvær, kan du sagtens lave nogle nemme, men velsmagende smoothies til din fest. Du skal blot lave en ganske normal omgang smoothie af frossen frugt og evt. blande det op med noget lys rom eller vodka.

Læskende ciders
Ønsker du helt at undgå at skulle til at lave drinks og købe ingredienser hertil, kan du også sagtens servere noget cider med tropisk smag. Det kan f.eks. være Recorderlig med bærsmag, Somersby og Breezers med f.eks. smag af ananas, lime, vandmelon eller jordbær.

Server gerne dine drikkevarer med små paplyer og frisk frugt i glaskanterne. Hvis du ønsker at gå all-in, kan du også lave punchskåle ud af udhulede ananasser, vandmeloner eller kokosnødder til dine cocktails.

Lege og aktiviteter

Nogle sjove festlege og aktiviteter kan altid sætte godt gang i den festlige stemning og skabe højt humør blandt gæsterne.

Hawaiiansk bingo
En idé til en sjov og hyggelig aktivitet er at forberede nogle bingoplader med Hawaii-tema. Her skal pladen indeholde billeder og illustrationer af ting, som man normalt associerer med Hawaii. Det kan f.eks. være en Hisbiscus-blomst, fakkel, Tiki-maske eller ananas.

Hulahop-konkurrence
Det er altid sjovt med nogle aktiviteter, hvor selskabet er aktive. Derfor kan du med fordel arrangere en hulahop-konkurrence, hvor det gælder om at svinge hulahopringen rundt i længst tid. Dette kan du sagtens gøre til et drukspil, hvor taberholdet skal drikke.

Limbo
Limbo er en klassisk selskabsleg, som altid er morsom at lave. Sæt noget hawaiiansk musik på, find kosteskaftet frem og lav en sjov limbo-konkurrence.

Del artiklen på: