Vælg en side
Del artiklen på:

Når man starter på gymnasiet, betyder det oftest, at der kommer gang i festerne. Såkaldte gymnasiefester er nemlig meget populære blandt unge studerende. Det kan da også være noget af det, der gør, at hverdagen i gymnasiet bliver lidt sjovere. Gymnasiefesten giver et afbræk fra læsning, afleveringer og eksaminer, og det er vist noget, de fleste gymnasieelever kan bruge. Men hvordan holder man den bedste gymnasiefest? På mange gymnasier er der nedsat en festkomité; en komité, der skal sørge for at planlægge festen, så den bliver en succes. På andre gymnasier er det lærerne, der sørger for at planlægge festerne for eleverne. Uanset hvad er det godt med nogle tips og tricks til, hvordan man kan holde den sjoveste gymnasiefest, hvor alle kan lære hinanden bedre at kende og få et afbræk fra den – sommetider – kedelige hverdag. Tips og tricks til gymnasiefesten er netop det, du får her.

Er det en puttefest eller en fest for alle elever?

Ved skoleårets begyndelse kommer der selvsagt nye elever til gymnasiet – de såkaldte putter. For at putterne kan komme til at føle sig godt til rette, bliver der ofte arrangeret en puttefest, eller en introfest, som disse fester også kaldes. Festerne er til for, at putterne kan lære hinanden og skolen bedre at kende. Fordelen ved disse puttefester er, at man kan lave flere forskellige aktiviteter, fordi der ikke er så mange elever til stede, som hvis alle gymnasiets elever er samlet. Herunder får du nogle tips til, hvilke aktiviteter man kan lave til en puttefest, hvor antallet af festdeltagere er begrænset.

Stop-dans
Stop-dans er en klassisk leg, som man kan lege til fester. Som udgangspunkt lyder denne leg måske ikke så festlig – måske lyder den mere som en festleg for børn. Man kan dog sagtens lave et twist på den klassiske festleg, så den egner sig bedre til en puttefest i gymnasiet. Eksempelvis kan man finde på en straf, man skal udføre, hvis man bevæger sig, mens musikken er slukket. Denne straf kan være alt fra, at man skal løbe ti gange rundt om sig selv, til at man skal drikke en øl. Jo længere festen skrider frem, des sjovere bliver legen.

Gæt pinlige historier
En anden festlig aktivitet, man kan lave til en gymnasiefest, hvor antallet af deltagere er begrænset, er en leg, hvor man skal gætte pinlige historier. Denne leg er god, fordi deltagerne hurtigt kan åbne op – det er altså en god leg, hvis man skal lære hinanden bedre at kende på en sjov og festlig måde. Legen kan leges på flere forskellige måder. En måde, hvorpå legen kan leges, er ved, at alle skriver en eller flere pinlige historier ned på et stykke papir. Papiret foldes og puttes i en skål. Alle deltagere skal på skift tage et stykke papir, læse historien højt og gætte, hvem den tilhører. Hvis man gætter forkert, får man en straf, og hvis man gætter rigtigt, må man uddele en straf. Man kan selv bestemme, hvad straffen skal være – men til en gymnasiefest vil en straf typisk indebære noget med alkohol.

Sjove festlege med flere deltagere

Det er ikke kun til puttefesterne, man kan finde på sjove aktiviteter. Til de større gymnasiefester, hvor flere elever deltager, kan man sagtens finde på sjove lege, der kan sætte gang i festen. Det er altid en god ide at finde på nogle lege, inden festen starter, fordi man så er forberedt, hvis der trænger til at komme mere gang i festen. Der er mange forskellige aktiviteter, der er gode til gymnasiefesten. Hvis du ikke har nogle ideer til sjove aktiviteter, kan du blot tænke på de klassiske festlege og udvikle dem, så de passer til en gymnasiefest. Hvis du er tom for ideer, får du her et par stykker, du kan bruge, hvis du mangler en aktivitet til den store gymnasiefest.

Den store musikquiz
Skal deltagernes musikviden testes? Så sæt gang i den store musikquiz. I den store musikquiz skal festdeltagerne deles op i hold. Man kan deles op i par eller større hold alt efter, hvor meget tid I har til at bedømme svarene. Når deltagerne er delt op, får de papir og noget at skrive med – og derefter skal musikken spille. På forhånd skal man have valgt nogle musiknumre, som deltagerne skal gætte. Man kan vælge at spille 5-10 sekunder af hvert musiknummer, inden deltagerne får lov til at gætte, hvilket nummer, der er tale om. Man kan også læse et citat op fra nummeret – det er kun fantasien, der sætter grænser. Når deltagerne kender svaret, skal de skrive det på papiret. Når legen er slut, afleveres papirerne, og vinderne findes. Selvfølgelig skal der være en præmie til vinderholdet og en straf til taberholdet.

Den klassiske limbo
Limbo er en klassisk festleg, som også sagtens kan være sjov at lege til en gymnasiefest. Find kosteskaftet frem, lad musikken spille og lad rytmerne føre de mange festklare kroppe under det. Til sidst findes der en vinder, som naturligvis skal hædres og have en præmie.

Lav jeres egne festregler
Dette er ikke en egentlig aktivitet – men det er alligevel noget, der kan være med til at gøre festen meget sjovere. Hvis I starter festen med at lave et regelsæt, vil I have et godt grundlag for en sjov gymnasiefest. Regelsættet kan blandt andet bestå af følgende:

• Man må ikke gå alene på toilettet
• Man må ikke sige nej
• Man må ikke kaste op

Hvis reglerne brydes, kan der være forskellige straffe. Dette er en leg, der kræver en god fantasi – men hvis I finder på nogle sjove regler, skal festen nok blive sjov. Regler er til for at blive brudt, og når musikken spiller, og festen er i gang, vil reglerne helt sikkert blive netop det.

En gymnasiefest med et tema

Noget af det, der kan sikre, at gymnasiefesten bliver en succes, er, hvis den laves om til en temafest. Temafester er meget populære – og med god grund. Man kan lave forskellige temaer; man kan lave ét festtema, eller man kan lave et tema til hver gymnasieklasse. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvilke temaer, der kan bruges til en gymnasiefest.

Et selvlysende raveparty
Et godt tema til en gymnasiefest er rave. Til et raveparty er selvlysende maling, neonfarver, knæklys og høj musik en nødvendighed. Hvis du vælger at lave en gymnasiefest med et rave-tema, er du sikker på, at der bliver skudt gang i festen. Man kan blandt andet sørge for, der bliver serveret drinks i skrappe farver, at der er pyntet op med selvlysende pynt, og at musikken spiller højt hele aftenen.

Rejs verden rundt på én aften
Et andet forslag til et tema, der er populært til gymnasiefester, er et landetema. Med et landetema skal hver gymnasieklasse tildeles et land. Til festen skal eleverne klædes ud som indfødte fra det land, de er blevet tildelt. Musikken skal være fra hele verden, og det samme skal de drinks, der serveres i baren. Dette tema er oplagt til gymnasiefester, fordi hver enkelt klasse får noget at gå op i sammen; nemlig at være den klasse, der har ramt temaet bedst. Som en bonus kan den vindende klasse få en præmie, der kan indløses på aftenen eller til en anden gymnasiefest.

Kom, som du normalt ikke kommer, når du skal til fest
Dette tema er et sjovt og anderledes tema, der kan sætte gang i mange gode grin og samtaler. Temaet går ud på, at alle skal komme til festen, som de normalt aldrig vil komme til en fest. Der er lagt op til fri fortolkning, men fælles er, at påklædningen ikke skal være festlig. Mød op i pyjamas, i badetøj, i træningstøj eller noget helt fjerde. Når alle kommer ud af deres rette element på samme tid, bliver barriererne nedbrudt fra starten – og så kan festen kun blive sjov.

Hvad tager man på til en gymnasiefest?

Tøjet til en gymnasiefest er måske noget af det, gymnasieeleverne tænker allermest på; for hvad skal man have på til en gymnasiefest? Helt generelt er der ikke nogen retningslinjer for, hvad man skal have på, når man skal til gymnasiefest. Dette gælder kun, hvis der er en dresscode, som er givet på forhånd. Derfor kan man altså komme, som man vil, når man skal til gymnasiefest, medmindre andet er aftalt.

Hvis man vil slippe for at tænke for meget over påklædningen, er en temafest en rigtig god ide. Til en temafest bør man nemlig klæde sig ud – man behøver derfor ikke tænke så meget over, om man har valgt det helt rette tøj, der kan imponere vennerne til festen. Til en temafest er underholdningen og det sjove element i påklædningen vigtigst.

En gymnasiefest kan holdes på mange forskellige måder. Man kan vælge at lade festen gå sin gang uden at planlægge aktiviteter, men man kan også planlægge aktiviteter eller tema for at sikre, at festen bliver ligeså sjov, som man ønsker, at en gymnasiefest skal være.

Del artiklen på: