Morgengaver. Vi har nærmest alle sammen hørt om dem før, men det er måske faktisk de færreste, der præcist kan sætte ord på, hvad morgengaver i bund og grund dækker over. Ikke desto mindre er det et faktum, at morgengaver er et fænomen, der trods mange år på bagen eksisterer i bedste velgående den dag i dag. Diverse butikker, såsom tøj-, smykke eller elektronikforretninger, skildrer ofte med gode tilbud og kampagner vedrørende morgengave til ham eller hende, og det er efterhånden næsten umuligt ikke at støde på fænomenet som kommende brudepar.
Har du selv været nede på knæ og poppe det store spørgsmål? Eller har din kæreste endelig fået taget sig sammen til at spørge dig om giftermål? Uanset hvilken konstellation vi har at gøre med, er der formodentlig et bryllup i sigte inden for den nærmeste fremtid, hvilket betyder, at der er en lang række forhold af praktisk karakter, der skal til at være styr på. Spørgsmålene og gøremålene melder sig hurtigt på stribe, og der er mange omstændigheder, der skal tages stilling til, og et væld af afgørende beslutninger, der skal træffes. Og det gælder såmænd både dem, som du skal træffe i fællesskab med din (livs)partner, og dem, der skal tages stilling til helt på egen hånd.
Én af de helt vigtige af slagsen er netop det helt store spørgsmål om ”morgengaver”. Uanset om du er gommen eller bruden, vil morgengaven være et af de første valg, du sådan set bliver mødt med i forhold til den kommende bryllupsdag. Umiddelbart figurerer valget af morgengave til ham eller hende måske ikke som det allervigtigste i dit hoved og dine prioriteringer. Det er en lang og gammel tradition, som jo ikke som sådan er livsnødvendig for selve brylluppets eksistens og er således ikke dét, som hele forløbet står og falder ved. Det er en lille ”ekstra” ting, som gør dagen helt særlig, og som har en stor symbolsk betydning for dem, der håndhæver denne praksis. Netop derfor er der også en tendens til, at man lidt underprioriterer praksissen, og den kan nemt blive lidt glemt og overskygget af de mange andre vigtige forhold, når vi taler om bryllupsplanlægning.
Netop derfor er det alfa og omega, at der bliver sat fokus på morgengaver generelt set, så den smukke tradition ikke dør hen og bliver totalt negligeret i dagens Danmark. Derfor vil vi gerne dedikere følgende indlæg udelukkende til morgengaven i forsøget på at slå et slag for morgengave-traditionens eksistens og vigtighed fortsat i dag. Vi giver dig en introduktion til fænomenet, tager dig igennem de praktiske og gængse rammer omkring morgengavens praksis samt giver dig gode råd og idéer til at finde den rette morgengave til ham og hende.
Med andre ord: Vi klæder dig 100 procent på til selv at kunne udtænke og finde den perfekte morgengave til gommen eller bruden og giver dig tips og tricks til, hvordan du får overleveret den på den mest romantiske og rammende vis. Det gælder jo om at skabe den absolut bedste morgen i dit eget såvel som i din partners liv.
Så læn dig godt tilbage og stræk morgenkroppen godt og grundigt, så du er klar til at springe ud i morgengavens forunderlige og traditionsrige univers.
Rigtig god fornøjelse og læselyst!
Brylluppets morgengave traditionen (u)tro…
Intet bryllup uden en bryllupsmorgengave. Sådan lyder reglen i hvert fald i visse kredse. Disse grupper er blandt de relativt traditionstro personer, der håndhæver de klassiske dyder og forskrifter inden for brylluppets ”ABC”. De gør, som man plejer, og forsøger ikke at afvige særlig meget herfra, da de er af den overbevisning, at ”plejer” må være den rigtige praksis. For personer med denne holdning vil traditionen om morgengave også typisk være en naturlig og ganske integreret del af bryllupsdagen. Det vil være decideret forkert, og der vil i den grad være et ”hul” i hele bryllupsbegivenheden, hvis ikke morgengaven bliver fremhævet aktivt som en vigtig rituel praksis.
Denne tilgang til spørgsmålet om morgengave eller ej lever i bedste velgående, og faktisk behøver man i dag slet ikke at være rendyrket traditionalist for at gå ind for morgengave som ritual. Mange bruger den mere som et hyggeligt, kærligt og mindre element i det store hele, som brylluppet udgør, og man behøver således ikke nødvendigvis at tillægge den yderligere betydning og dybere mening i sammenhængen. Men mere om fortolkninger af morgengave-traditionen senere.
I den anden lejr finder vi de personer, der slet ikke håndhæver traditioner og de klassiske bryllupsdyder. Her er normer og regler til for at blive brudt, og derfor finder man mening i ikke at integrere morgengaven som element i brylluppets helhed. Eller i så fald vil det som regel være morgengaven i ”nye klæder” – altså i en mere afdæmpet og anderledes form, der ikke som sådan kræver eller ligger under for ”plejer”, ”bør” og ”skal” fra bryllupsbogens ABC.
Men uanset om du populært sagt mest er den traditionstro eller den ”traditionsutro” type, når det kommer til spørgsmålet om morgengave, kan man ikke underkende vigtigheden af at tage aktivt stilling til fænomenet. Bryllups-morgengaven har altid været her – og den er kommet for at blive i den ene eller den anden udstrækning. Spørgsmålet er bare, hvor meget den skal fylde på din store dag? Og dét svar kan kun du (og din partner) svare på, heldigvis.
Hvornår giver man morgengave?
Men lad os starte helt fra begyndelsen. For hvornår starter en bryllupsdag egentlig? Dét er der mange opfattelser af. For nogen starter bryllupsdagen lige fra dét øjeblik, hvor bruden eller brudgommen slår øjnene op og træder ud af sengen – adskilt fra sin partner traditionen tro. For andre starter dagen først for alvor, når man går op ad kirkestien mod kirken eller nærmer sig rådhuset, hvor selve vielsen skal stå. En helt tredje opfattelse – der må kategoriseres som en vaskeægte fejlopfattelse – er, at dagen først rigtig er påbegyndt, når morgengaven fra ens udkårende bliver åbnet. Mange har den fejltolkning af den oprindelige tradition, at ”morgen” i ordet ”morgengave” refererer til selve bryllupsdagens morgen som det officielle startskud, der kickstarter dagens festligheder. Men sådan forholdet det sig nu ikke.
Hvornår bryllupsdagen tager sin begyndelse har som sådan intet med morgengaven at gøre, og det er i øvrigt dybt individuelt betinget, hvornår selve bryllupsdagen starter hos den enkelte.
Med denne afklaring af mulige fejlfortolkninger af morgengavetraditionen, kan vi nu gå til den egentlige og oprindelige betydning af fænomenet, der kan besvare spørgsmålet: ”Hvornår giver man morgengaven?”
Traditionen tro gives morgengaven dagen derpå – det vil sige dagen efter selve brylluppet. Deraf kommer det alternative tilnavn andendagsgave, som anvendes hyppigt i visse kredse. Her vågner bruden og brudgommen op i sengen sammen efter deres første nat som officielt mand og kone. Netop denne nye ”tilstand” som absolut nygifte bliver således symbolsk markeret og fejret, ved at bruden og gommen udveksler morgengave med hinanden. Gaven bliver således pakket ud i hinandens tilstedeværelse i sengen – allerede inden nattøjet er taget af, og søvnen gnedet ud af øjnene. Morgengaven er det første, der skal sætte et smil på læben hos begge parter og give dem den allermest ideelle start på deres første dag i ægteskabet sammen.
På den måde er morgengavetraditionen i den grad en symbolsk og værdimæssigt ladet konstellation, som skal kigge tilbage og sætte gårsdagens fest og store ”ja” i relief, og ikke mindst kigge fremad mod det kommende ægteskab som mand og kone. I gamle dage var morgengaven oprindeligt kun tiltænkt som en gave til bruden. Her bestod morgengaven udelukkende af en forudbestemt og forhåndsaftalt pengesum, der rent funktionelt skulle tjene til at sikre kvinden særeje i det tilfælde, at hun nu skulle forblive barnløs, hvilket ville betyde, at hun ikke juridisk og retmæssigt havde krav på at arve fra manden ved hans eventuelle bortgang.
Dette har dog (heldigvis) ændret sig radikalt, og traditionen er blevet tilskrevet en langt mere romantisk og symbolsk dimension i kærlighedens tegn. Den har intet kontraktuelt element, men fungerer udelukkende som en rituel praksis, der skal være en smuk gestus mellem parterne i det nygifte par. Morgengaven er i dag heller ikke begrænset til en pengesum – tværtimod. Dette vil de fleste nok opfatte som en relativt kedelig, upersonlig og ikke-romantisk morgengave, og derfor er kategorien også meget bredere i et nutidigt perspektiv.
Gavens konkrete indhold strækker sig fra beklædningsgenstande, diverse elektronik, gadgets og smykker til oplevelser, rejser og ting til fremtidsplaner. Der er sådan set ingen grænser for, hvad en morgengave til ham eller hende kan bestå i. Netop denne store valgfrihed og det brede udvalg kan faktisk være en decideret udfordring for mange kommende brudepar.
For hvad Søren giver man lige til ens udkårne, der 100 procent dækker hans eller hendes forventninger og ønsker til gaven? Hvordan finder man lige dén morgengave, der udtrykker og rummer alle ens inderlige tanker om partneren, og som samtidig understreger, at det netop er ham eller hende, man aktivt har valgt som kommende mand eller kone – resten af livet. Morgengaven skal med andre ord rumme så mange, store følelser, at det næsten kan være helt vanskeligt, for ikke at sige umuligt, at finde netop dén genstand eller oplevelse, der lever op til partnerens mulige (høje) forventninger.
Men bare rolig – det er bestemt ikke umuligt. Tværtimod. Der findes et væld af gode tips i denne henseende, som kan inspirere dig til at finde den perfekte morgengave til manden eller kvinden i dit liv. Her kommer en række gode forslag til, hvilken morgengave til bruden du kan vælge – skarpt efterfulgt af en række lige så gode bud på, hvilken morgengave til gommen du kan købe. Vi garanterer dig, at du uanset hvad kan finde god inspiration, der om ikke andet kan pege dig i retningen af den perfekte løsning for netop dig (og din partner).
Den perfekte morgengave til hende
Hvis du har været nede på et knæ og nu står og mangler en morgengave til bruden din, jamen så gælder det om at læse godt med i nedenstående, hvor du får et par hurtige bud på, hvad morgengaven kunne indeholde. Først og fremmest er det vigtigt, at du tænker i de romantiske baner, så vidt det er muligt.
Mange mænd er udfordrede på denne front, men der er heldigvis mange grader af romantik og måder at udtrykke kærlighed på igennem gaver, og du skal finde nøjagtig dén form, der passer til dig – og lige så vigtigt til din kommende brud. Der kan nemlig også være stor forskel på, hvor meget romantik kvinder kan og vil have. Mange stejler, hvis det ender ovre i genren for ”pladderromantik”. Det skal være oprigtigt, autentisk og komme lige fra hjertet. Hvis din morgengave opfylder disse simple (og dog svære) kriterier, er du på alle måder godt stillet.
Men lad os gå til det vigtige – et par gratis, gode bud på en perfekt morgengave til hende:
.
- Et smukt og personligt smykke. Dette kan være et nyerhvervet smykke, som du har fundet specifikt til hende, og som eventuelt afspejler bestemte karaktertræk ved hende (og jeres relation). Tænk gerne i indgravering, hvor du har rig mulighed for at ”score gode point” ved at formulere et romantisk og kærligt budskab, som passer på hende og jer. En anden udgave kan være et arvesmykke, der udtrykker stor affektionsværdi for dig og hende, og som bærer en specifik historie med sig.
- Den mindeværdige medaljon. En anden udgave af et smykke, der ville fungere rigtig godt som morgengave til hende, er medaljonen, hvori du kan sætte et lille billede af et kærligt minde mellem dig og din kommende brud ind. På den måde har hun dig og jeres kærlighed tæt ved sit hjerte over alt til alle tider.
- En lækker ansigts- eller kropsbehandling. Kvinder elsker at blive forkælet, og derfor er det oplagt at give din kommende brud en morgengave, der inkluderer eksempelvis luksuriøs hudbehandling, massage eller anden form for kosmetologisk behandling.
- Romantisk middag for to. Du kan med fordel springe ud som ægte romantiker og arrangere en lækker og romantisk middag for to – eventuelt med pre-dinner-drinks, champagne og flerretters menu. Vælg eventuelt et sted, der betyder noget for jer begge og afspejler en fælles historik.
- Skriv din kærlighed med chokolade. Det vil sige en æske med chokoladestykker, hvorpå der står bogstaver, der tilsammen danner et kærlighedsbudskab. Du kan typisk vælge mellem standardformuleringer som for eksempel det evigt gyldige ”jeg elsker dig”, men du har ofte også mulighed for en lang række customize-muligheder, hvis du ønsker at udtrykke et særligt citat eller en intern formulering, der symboliserer jeres forhold.
- Feminint og lækkert lingeri. Alle kvinder elsker luksuriøst kvalitetsundertøj, og derfor kan du prøve kræfter med lidt lækkert lingeri til din kommende hustru. Det kræver selvfølgelig, at du har styr på størrelserne og hendes smagspræferencer. Alternativt vil du kunne give et gavekort på lingeri til hendes yndlingsundertøjsbutik, så hun selv kan komme med ud og prøve undertøjet. På den måde er du garanteret, at det sidder helt perfekt.
- En lækker beauty-serie af luksusprodukter. De fleste kvinder ville synes godt om at få en række cremer, ansigtsmasker, shampoo, sæbe, balsam, bodyscrub og lignende til pleje af huden, så deres hud kan fremstå ungdommelig og frisk – hver dag.
- Sig det med blomster. Det behøver slet ikke at være det helt store og forkromede setup for at være en god og velfungerende morgengave til hende. Man skal aldrig underkende værdien, glæden og symbolikken ved en nøje udvalgt, personlig og smuk kærlighedsbuket til kvinden i dit liv. Du kan med fordel spinde buketten op omkring en personlig fortælling om, hvorfor du netop har valgt de specifikke typer blomster og farvesammensætninger, der repræsenterer hendes væsen eller jeres forhold sammen. Hvem ville ikke falde pladask for en sådan romantisk gestus?
Ovenstående liste er langt fra udtømmende, men skal opfattes som god inspiration til selv at komme i gang med de gode idéer til morgengave til hende.
Den oplagte morgengave til ham
I direkte forlængelse af ovenstående går vi hurtigt videre med gode inspirationstips til den perfekte morgengave til ham. Lad os se på sagerne.
.
- Nøje udvalgte manchetknapper. Med et par lækre manchetknapper føler enhver mand sig som en rigtig mand. Det er både en eksklusiv og meget personlig morgengave, der kan repræsentere den lille detalje ved netop din mand – udtrykt i et lille elegant og funktionelt stykke accessory.
- Et smukt armbåndsur. Det er altid et sikkert hit hos manden med et velvalgt og luksuriøst herreur. Uret er ofte et symbol på en overgangsfase i livet, og det må man nok sige, at bryllupsritualet er, hvilket gør armbåndsuret til en oplagt morgengave.
- En drengerøvstur i sportsvogn. Dette kan enten være på en lukket bane eller på motorvejen, så længe det er under ordnede forhold. Hvilken mand bliver ikke draget af lugten af brændte dæk, bilos og masser af hestekræfter. En vaskeægte drengedrøm, der kan komme til live. Suset og følelsen af frihed vil uden tvivl gå lige ind hos din kommende mand, som vil få en oplevelse for livet – med speederen helt i bund. Alternativt vil du også kunne vælge at give ham en tur i en smart Formel 1-simulator, så han kan få fornemmelsen af at være Michael Schumacher eller Fernando Alonso.
- En serie af personlige boudoirbilleder. Dette er en gammel tradition som morgengave, hvor kvinden (alternativt manden) får taget en række meget personlige og delikate fotografier af sig selv. Disse kan med fordel sættes ind i et lille album, som repræsenterer dig i billedform – det vil sige dén kvinde, han skal spendere resten af livet med.
- Kvalitetsspiritus med dertilhørende glas, kande og lignende udstyr. Denne morgengave oser af mandighed og luksus, hvilket derfor vil være en oplagt morgengave til ham.
- Den ”frække” morgengave. Eventuelt i form af en dåse med body-paint-chokolade og dertilhørende pensel, hvilket ofte kan fås til billige penge. En vaskeægte erotisk fællesoplevelse til jeres kommende ægteskab – eller lidt populært sagt en decideret form for ”sød nøgenkunst”, der kan bruges til intimt samvær, sjov og hygge.
Igen er denne liste slet ikke en færdig liste, men skal anses som et lille idékatalog, der kan sætte fantasien i gang hos dig.
Fælles morgengave til gommen og bruden – tag forskud på bryllupsrejsen
Morgengaven behøver ikke nødvendigvis at være en overraskelse. Den kan sagtens også tage form som en lille kærlighedsgave internt imellem dig og din partner. Altså en gave, der er aftalt og planlagt på forhånd, men som ikke desto mindre udtrykker en lang række værdier og har symbolsk betydning for jeres ægteskab. Denne moderne (ny)fortolkning af morgengaven er ved at blive mere og mere populær blandt danskerne, der ikke bare ønsker at gå ad den traditionelle vej, men som gerne vil prøve at bryde lidt med de gamle konventioner. Man giftes jo med hinanden, holder festen sammen og lever en fælles tilværelse efterfølgende – så hvorfor ikke også dele morgengavetraditionen sammen? På den måde kan du og din partner i fællesskab fejre jeres kærlighed til hinanden og sammen skabe et uvurderligt minde i form af en fælles oplevelse.
Her får du lidt værdifuld inspiration til fælles morgengaver, som du kan tage udgangspunkt i:
.
- En fælles fotobog. Dette er den oplagte fælles morgengave, hvor du og din partner sammen kan fornøje jer med at lave et fotoalbum, der samler en masse ”Kodak Moments” fra jeres tilværelse sammen. Det kan være billeder fra brylluppet, fra dejlige rejser sammen eller fra jeres vilde ungdomstid sammen. Der er ingen begrænsninger, og I kan frit konstruere jeres fælles liv fortalt i billeder. En god idé er eventuelt at efterlade nogle blanke sider forrest i bogen som symbol på, at der er plads til et helt liv foran jer – sammen.
- Luksusophold for to personer. Hvem vil ikke elske at komme lidt væk fra tilværelsens stress og jag sammen med sin elskede? Dette kan enten være i form af et kro- eller wellness-/spaophold, hvor I bare forkæler hinanden og fejrer jeres fælles kærlighed.
- Fælles oplevelseseventyr. Her er mulighederne nærmest uanede – eksempelvis en tur sammen i højderne i form af en varmluftsballon på en nøje planlagt rute, der giver mening for jer eller på samme måde en naturskøn flyvetur i den mere actionprægede helikopter. På den måde kan i nyde suset og bogstaveligt talt flyve sammen på en lyserød sky.
- Fælleskoncert. Mange ville nyde at tage en dag ud af kalenderen til fælles dyrkelse af netop dét band, som man har en fælles passion for eller historik i forhold til. Det kunne jo være, at I havde fundet hinanden til en koncert med dette specifikke band eller oplevede det første kys på en festival, hvor bandet spillede?
- Tag på rejse sammen. I kan også vælge den lidt dyre morgengave og tage forskud på bryllupsrejsens glæder ved at købe en fælles udenlandsrejse (eller rejse i Danmark). På den måde bliver bryllupsrejsen ikke den eneste tur, hvor I sammen fejrer jeres nye ægteskab og kærlighed sammen.
Idéen med at finde på en fællesoplevelse som morgengave er efterhånden et meget udbredt alternativ til den klassiske, opdelte morgengave til ham og hende. Så bare se at komme i gang med fællesplanlægningen.
At følge ønskelisten eller den frie fantasi?
At spørge om morgengaveønske eller ikke at spørge om morgengaveønske? Dét er spørgsmålet. Et spørgsmål, som mange retter mod sig selv, når de skal på udkig efter den perfekte morgengave til ham eller hende. På den ene side har vi dem, der ikke har noget problem med eksplicit at spørge partneren om, hvad han eller hun allermest kunne tænke sig i morgengave. For dem er morgengaven lige præcis i dette spørgsmål ikke meget anderledes end en hvilken som helst anden gavegivningssituation. Det gælder om at ramme plet bedst muligt og tilfredsstille ens partner mest muligt, og det gør man bare bedst ved at have vished om deres ønsker. Med andre ord: Du kan hurtigt finde en løsning på søgeprocessen ved at bede om ønskelisten.
På den anden side har vi dem, der for alt i verden ikke ville ty til ønskelisteløsningen. For dem er at spørge om morgengaveønsker nærmest ”snyd” – forstået på den måde, at det jo gerne skal være partneres mulighed for at finde en helt unik gave, der repræsenterer alt det, som han eller hun føler for den anden i ægteskabet. Og dét er der jo ikke meget ”udfordring” i, hvis man bare følger en ønskeliste – man fristes helt til at skrive ”bestillingsliste”. Derfor håndhæver disse typer af gavegivere som regel også at følge egen frie fantasi og ikke mindst følelser samt mavefornemmelsen i selve søgeprocessen. Dét og kun dét er den helt rette og autentiske rettesnor, og følger man den, vil det også resultere i det kvalitativt bedste resultat – nemlig den personlige morgengave, hvor der ligger godt med tanker og emotioner bag.
Om du vælger den ene løsning eller den anden, skal vi på ingen måde være dommer over. Der er som udgangspunkt ikke én, der er bedre end den anden – det er ultimativt et spørgsmål om temperament. Så længe du har forventningsafstemt med din partner forinden, er det hele perfekt.
Budgettet for morgengaver – ægte kærlighed kan ikke købes for penge
Vi kommer selvfølgelig ikke udenom, at morgengaven – som så mange andre forhold ved brylluppet – er en direkte udgift i en eller anden udstrækning. Men det er meget vigtigt at understrege, at pengene og gavebudgettet ikke er det altafgørende og agendasættende parameter for, om morgengaven er en succes eller ej. Tværtimod!
Lige såvel som at kærligheden ikke kan købes for penge, behøver morgengaven ikke at være det ultimative vurderingskriterium for den kærlighed, du vil udtrykke over for din udkårne. Det er klart, at du med en dyrt købt morgengave kan komme meget langt og glæde din partner på mange måder. Men faktisk kan du med en mere sparsommelig morgengave komme akkurat lige så lagt (hvis ikke længere), så længe der er lagt tid, kræfter og ikke mindst tanker og kærlighed i den. En 100 procent personlig morgengave til ham eller hende, der emmer af jeres fælles historie, kærlighed og eventyr sammen, vil nærmest være en fuldtræffer – hver gang. Dét er den sikre vej til din partners hjerte.
Og nu sidder du måske og tænker: Men selvom jeg ikke kan sætte pris på den gode morgengave – er det så stadig muligt at give en pengesum til min partner som morgengave?
Svaret er som udgangspunkt ja! Du vil uden problem kunne gave din partner en morgengave, der grundlæggende tager form af en pengesum – eksempelvis et gavekort. Det vigtige i denne sammenhæng er, hvordan du ”serverer” pengene. Hvis du formår at forankre pengesummen i en romantisk, ærlig og kærlig fortælling om din partner og jeres ægteskab sammen, vil en hvilken som helst type (penge)gave kunne fungere perfekt. Det handler ultimativt om at være kreativ, tænke ud af boksen og gøre gaven så personlig og nærværende som muligt. Et godt tip er eventuelt at målrette pengesummen og motivere den i selve gavekortet, så pengene ikke bare bliver givet uden formål. De skal gerne tjene til noget særligt, som I to kan opleve sammen, så I får et unikt minde at kigge tilbage på, og som I kan fortælle kommende børn om.
Du kan altså ikke købe kærlighed for penge, men du kan vinde kærlighed igennem personlig morgengavegivning.
Og så vil vi gerne runde denne lille rejse ind i morgengavens forunderlige univers af med at understrege den vigtige pointe om, at den bedste morgengave til manden eller kvinden altid er dén, der passer til netop din partner og harmonerer med netop jeres kærlighedsforhold. Men selvom der ikke foreligger nogen fast skabelon eller manual for, hvordan du finder den perfekte morgengave, tror vi alligevel på, at ovenstående gennemgang kan være et godt udgangspunkt og god inspiration for dig, der er lidt i tvivl om, hvor du skal starte og slutte.
Vi håber, at du er blevet meget klogere på, hvordan du kan gribe hele morgengavebeslutningsprocessen an, og at du ikke mindst har fået mod på at kaste dig ud i projektet. Der venter uden tvivl dig og din partner en masse gode gaver og oplevelser forude – det er sådan set bare med at komme i gang.
Vi ønsker dig held og lykke med morgengavekøbet – og kæmpe stort tillykke med brylluppet.
Rigtig god morgen(gave)!