Vælg en side
Del artiklen på:

Når man skal finde musik til byfest, er der en række forhold man bør tage højde for, for at man skaber den rette stemning. I denne artikel vil vi komme med nogle bud på forskellige muligheder man har indenfor live musik.

Der findes utrolig mange muligheder indenfor live festmusik, derfor er det en rigtig god idé at undersøge mulighederne grundigt, da man som arrangør af en byfest, har til opgave at finde en form for festmusik der passer til de besøgende.

Langt de fleste arrangører af byfester, vælger festmusik fra lokalområdet, hvis dette er muligt. Dette skyldes at en byfest som ofte er en fest hvor de lokale har mulighed for at hygge sig med hinanden, derfor går de forskellige arrangører som ofte op i at bruge af de lokale ressourcer.

Når det kommer til festmusik er det ikke altid nok at benytte de lokale, da man som arrangør af en byfest gerne skal ud og finde noget festmusik der passer til de forskellige målgrupper som man forventer besøger og deltager i byfesten. En byfest løber gerne over flere dage, derfor kan man med fordel hyrer forskellige bands som kan spille på forskellige tidspunkter. Dette giver mulighed for at man f.eks. om dagen kan booke noget musik for den yngre generation af fest deltagere og om aftenen til den ældre eller unge del af de besøgende, dette gør at byfesten bliver en success for alle deltagere og at deltagerne kan mærke at der er taget højde for alles ønsker, hvilket er et rigtig godt udgangspunkt for en god fest. Et forslag til et program af musik til byfest kunne f.eks. se sådan ud:

12-14: Den lokale musikskole
14-16: Musik for den yngre generation
16-18: Pause
18-20: Musik under middagen (dette kunne f.eks. være et kopiband)
20-22: Musik for den ældre generation (harmonika, fællesang eller lign.)
22-02: Musik til dans (dette kunne være et større band, som spiller kendte og i manges øjne gode numre)

Dette program er et godt eksempel på, hvordan man kan sammensætte festmusikken, så der er noget for enhver smag, hvilket er med til at udgangspunktet for en god fest er grundlagt.

Vi håber du kan bruge vores forskellige bud på, hvordan man sammensætter god festmusik til en byfest. Såfremt du har en kommentar til artiklen, eller andre gode bud på hvad man bør tage højde for som arrangør af en byfest, når det kommer til valg af musik, så er du selvfølgelig velkommen til at skrive en kommentar.

Del artiklen på: