Vælg en side
Del artiklen på:

Når man skal vælge musik til en sommerfest, så er der en række ting man skal tage højde for. Det handler jo om at skabe den rette stemning for alle, så alle går derfra glade og tilfredse.

Der er lidt forskel på om der er tale om en privat sommerfest, eller en sommerfest lidt mere i stil med en byfest, f.eks. i en sportsforening eller lignende. Uanset typen, er det oftest en god idé med live musik til sommerfest.

Sommerfest i forening

Typisk har man, afhængig af størrelsen på festen, 1-2 hovednavne. Mere eller mindre kendte artister, som også agerer “trækplaster”. De spiller typisk til sidst, efter maden når danseskoene er fundet frem.

Under maden kan der være en pianist, akustisk guitarist eller tilsvarende dinner-musik. Noget der ikke larmer for meget, så folk kan snakke sammen under middagen.

Dertil kan være endnu et indslag i form af et mindre kendt band, der spiller enten ved ankomsten, eller “varmer op” for hovednavnet. En tendens for tiden er at lade de unge håbefulde musikere komme ud og give et par numre. De fås ofte billigt, da de gerne vil ud og vise deres musik frem.

Privat sommerfest

Ved en privat sommerfest er budgettet nok lidt mindre. Derfor er musikdelen også lidt mindre prangende. Ofte er der kun 1 hovednavn, og evt. lidt musik under middagen. Begge dele kan klares af en DJ, eller der kan suppleres op med en jukebox eller et musikanlæg.

Det er din beslutning

I sidste ende er det dig som arrangør, der skal træffe beslutningen om musik til en sommerfest. Hvilke bands der skal spille og hvornår. Tidspunktet har du fået tips til ovenfor, men hvilke bands er straks sværere. Her skal du tænke på gæsterne. Tag et udsnit af gæsterne, og tænk på deres alder og musiksmag, og vælg noget som de fleste ville kunne lide. Du kan til tider med fordel vælge noget forskelligt, især hvis du har 2 hovednavne.

Del artiklen på: