Vælg en side
Del artiklen på:

Skal der være fest, så er det dejligt at kunne holde en fest, der vil blive husket, og helst for det gode. Her er nogle gode råd til, hvordan du vælger den rette musikalske underholdning til netop din fest.

    • Hvad er gæsternes gennemsnitsalder? Er hovedparten af gæsterne over 50, vil mange synes, at en god solist med et keyboard er rigtig god underholdning, fordi det giver en hyggelig, lystig og jovial stemning, hvor musikeren byder ind med skål, sjove indslag og kan akkompagnere lejlighedssangene.Er hovedparten af gæsterne omkring 40, er gode gamle 80’er hits gode, og kan få mange på dansegulvet og også gerne holde det fyldt hele natten.Hemmeligheden ligger ofte i at ramme den slags festmusik, som hovedparten af gæsterne hørte, da de var omkring 15-30 år gamle. Det er musik, der får dem til at føle sig unge, og minderne gør glade og giver en rigtig god stemning til festen.

 

    • En anden rigtig god idé er at vejre, hvad det vigtigste indhold er i festen. Skal snakken gå eller skal dansegulvet fyldes? Her har musikkens volume og tempo meget at sige. Hvis hyggesnak ved bordene har høj prioritet, skal musikken ikke være overdøvende. Skal tempoet og energien i festen derimod holdes oppe, skal musikken også være med gang i.

 

    • Skal festen indeholde lidt af det hele, kan det være en rigtig god idé at skelne mellem festens to halvdele: den hvor der er hygge og god mad ved bordene og den hvor der skal være mere gang i den. Her kan du vælge at booke to forskellige musikindslag. Evt. en solist, pianist eller lignende, der kan spille hyggelig og dæmpet underlægningsmusik til maden og så et større band, der kan sprede stemning til aftenens mere livlige og energiske del. På denne måde tilgodeser man alle gæsterne.

 

  • Har du et meget blandet publikum til din fest, hvis det fx er et bryllup, hvor gæsterne spænder fra vennekredsen til familiens ældste, så kan det være en fordel at placere de ældste gæster længst fra band og dansegulv. Så er der større mulighed for at sludre henover musikken, og de vil ikke blive generet at festglade gæster, der pendler mellem bord og dansegulv.

Vi håber, at vi med denne lille guide om festmusik booking, har kunnet hjælpe dig et skridt nærmere den helt perfekte fest. God fornøjelse.

Del artiklen på: