Vælg en side
Del artiklen på:

Måske den store dag nærmer sig med hastige skridt, eller måske du bare er på udkig efter lidt inspiration til, når det engang bliver din tur. Når du og din kære træder ud af kirken, bliver I højst sandsynligt mødt af både familie og venner, der står klar til at lykønske både med ris og kærlige ord.

Det er meget almindeligt at få taget en række billeder med nærmeste familie foran kirken, men derefter suser de fleste brudepar direkte af sted mod receptionen. Bryllupsreceptionen er som oftest for hele omgangskredsen, mens middag og fest om aftenen ofte er for den nærmeste familie og vennekreds.

Især brudepar med større familier og vennekredse benytter sig af receptioner som en måde at give alle mulighed for at hilse på og få en bid af kagen – også i bogstavelig forstand. Dog er der faktisk flere og flere, der også tyr til blot at have en reception efter kirken og holde det ret uformelt uden en stor fest om aftenen.

Det helt fantastiske ved bryllupper er, at du selv kan bestemme lige præcis, hvad der skal ske, hvornår og hvordan. I det følgende finder du både inspiration og tips til invitationer, gaveønsker samt mad og drikke til receptioner, og vi lover, du vil føle dig godt klædt på som kommende brud og gom. Go’ fornøjelse!

Lav en finurlig invitation til din bryllupsreception

Uanset om du vælger kun at afholde enten reception, middag og fest eller begge dele, bør du sende invitationer ud til begge dele. På den måde føler alle gæster sig inkluderet og sat pris på. Når du sender invitationer ud til middag og fest, nævner du i samme invitation, at der afholdes reception direkte efter kirken.

Der er ingen grund til at sende to invitationer ud. Til de gæster, der ”kun” er inviteret til reception, sender du ligeledes en særskilt invitation. Ofte vælger brudepar at sende invitationen til middag og fest per post, hvorimod invitationen til bryllupsreception ryger ud per mail.

Det er en smagssag, og du skal vælge den tilgang, der passer til jer som par. I disse digitale og ikke mindst ”grønnere” tider er det ikke blot smartere og hurtigere at sende invitationer ud per mail, det er også bedre for miljøet at mindske mængden af papirspild.

Det vigtigste er at sørge for, at begge hold inviterede føler sig ønsket. De, der ”kun” er inviterede til receptionen, skal føle sig mindst lige så værdsat som de, der er inviterede til begge dele.

Disse gaveideer er populære

Nu sidder du måske tænker ”Hvad skal vi dog ønske os?”. Det er lidt forskelligt, hvorvidt brudepar sender en ønskeliste afsted til dem, der er inviterede til receptionen eller ej. Hvorfor det forholder sig sådan, kan man kun spå om, men nogle brudepar synes måske, at gæsternes fremmøde til en reception er en gave i sig selv.

Det mest almindelige er faktisk at sende ønskeliste ud til de gæster, der er inviterede til middag og fest. Dog er det smart lige at have et par ønsker eller ideer i baghånden, hvis I pludselig bliver spurgt.

I skal vurdere, hvad I ønsker jer ud fra, hvad I mangler, men selvfølgelig også ud fra, hvem der spørger. Hvis I står dem relativt nær, kan I overveje at give dem et mere personligt ønske.

Er I derimod ikke særligt tætte med dem, kan I tage udgangspunkt i gaver, som oftest medbringes til receptioner, som I bliver guidet igennem i det følgende.
 

  • Vin
   En gaveæske bestående af et par flasker vin er en klassiker, der findes på langt de fleste borde til både bryllupsreceptioner og andre typer receptioner. Vin er nemlig noget, rigtig mange sætter pris på og nyder.

   Hvis I ikke selv er vin connoisseur, kan I besøge jeres lokale vinmand og spørge ham til råds. Hos mange vinhandlere får I også selv mulighed for at smage, således I kan finde den type vin, I ønsker jer.

   Mange brudepar vil sætte pris på et par flasker vin, som de kan nyde en stille aften, når brylluppet er et kapitel for sig.

 

  • Gavekurv
   En gavekurv er også en rigtig fin gave at ønske sig til en bryllupsreception. De findes i et væld af varianter, og I kan selv spore jeres gæster ind på, hvilke typer indhold I godt kan lide.

   Ofte består en gavekurv af et par flasker vin, lidt gourmetchokolade, nøddemiks, kiks og andre specialiteter som pesto, tapenader, syltetøj og lignende.

   Det er en gave, der passer til mange typer mennesker, og det er blot op til jer at finde dé lækkerier, som I elsker.

 

  • Maleri/kunstværk
   Et maleri eller kunstværk behøver ikke nødvendigvis at være en dyr affære. I kan både finde flotte litografier, olie- eller akrylmalerier i en fin prisklasse, hvor alle kan være med.

   Der findes et hav af kunstnere, genrer og udtryk, og den ”nemme” løsning er helt klart et diskret og moderne maleri, som langt de fleste gæster kan få fat i.

   I kan dog også vælge noget mere vovet, men igen afhænger det af jeres kendskab til gæsterne.

 

  • Øl
   En gaveæske bestående af specialøl er, ligesom gaveæsken med vin, en klassiker. I Danmark bryster vi os af vores mange mikro-bryggerier, som hver især leverer specialøl i verdensklasse.

   I finder altså kvalitetsøl til enhver smag i hele landet, og utroligt mange almindelige supermarkeder fører en lang række lækre forskellige specialøl som en del af deres faste sortiment.

   Det er dog ikke kun i Danmark, at vi er dygtige til at brygge øl. Det gør sig også gældende i udlandet. I har altså rigeligt inspiration at hente i både ind- og udland, hvis I vælger at ønske jer en eksklusiv gaveæske med øl til jeres bryllupsreception.

 

  • Spiritus
   En flaske spiritus er også blevet mere almindeligt på bordene til bryllupsreceptioner. Især gin er en yderst populær spiritus, som falder i smag hos mange.

   I Danmark er det blevet populært blandt mange brænderier at lave deres egen specielle gin, hvorfor I finder et væld af danske gin-producenter rundt i supermarkeder og hos spiritushandlere.

   Dog kan I også lade jer inspirere af andre typer spiritus som rom, cognac og whisky, som er de mere klassiske spiritus.

 

  • Plante/blomst
   En plante eller blomst er en anderledes gave, som ses til alle bryllupsreceptioner. Det er både meget almindeligt at medbringe en blomst, men gæster, som måske er forhindrede i at komme, sender ofte også en buket blomster som tak for invitationen.

   Til bryllupsreceptioner er især et frugttræ en populær gaveidé til brudeparret, da den repræsenterer det nye liv, som de i fællesskab starter sammen.

 

  • Oplevelse
   Oplevelsesgaver findes i mange forskellige varianter, og uanset om I er til aktion eller wellness, vil I kunne ønske jer oplevelsesgaver.

   I finder både de klassiske oplevelsesgaver til spisning, drinks, biograftur, wellness og hotelophold, men I finder også oplevelser til flyvning i luftballon, 30 minutters køretur i en Ferrari eller in-door skydiving.

   En oplevelsesgave er en kreativ og anderledes gave, som I altid kan få gavn af.

 

  • Gavekort
   Flere og flere begynder at ønske sig gavekort til bryllupsreceptioner, således man selv kan købe de ting, som man har behov for eller ønsker sig.

   Til bryllupsreceptioner er det ofte set, at gæster giver et gavekort samt en ting, og det kunne f.eks. være en flaske vin og et gavekort til den lokale vinhandler, eller en rive og et gavekort til et byggemarked.

   Det er altså op til jer at bestemme, hvilken type gave og/eller forretning, I står og mangler et gavekort til.

 

Inspiration til mad og drikke

Efter vielsen i kirken skal I sandsynligvis have taget en række billeder, og jeres gæster vil langsomt vende snuden mod jeres bryllupsreception, hvor I ankommer kort efter.

Jeres gæster har på det tidspunkt højst sandsynligt opsamlet en stor appetit, hvorfor det er godt at servere et let traktement.

Til bryllupsreceptioner er det meget almindeligt at servere en række snacks og fingermad foruden bobler samt vin, øl og sodavand. Der skal kort sagt være noget for enhver smag, unge som ældre.

Det er vigtigt, I gør jer nogle tanker om, hvad I synes kunne være lækker mad til receptionen i anledning af jeres bryllup. Dog skal I selvfølgelig også overveje, hvorvidt jeres gæster har nogle allergier eller forbehold over for visse typer ingredienser eller retter.

Der findes heldigvis et kæmpe udvalg af fingermad, hvilket gør det muligt at tage højde for eventuelle allergier eller forbehold.

Det smarte ved at servere fingermad og snacks er, at I kan vælge en lang række forskellige små retter som f.eks. marinerede rejer, små sandwiches, grøntsagspinde, minitærter, frisk frugt, bruschetta, krabbekager, fyldte svampe, ostebord med kiks samt brownie.

Dette er blot nogle få eksempler på fingermad, der kan serveres til en bryllupsreception. Vær kreative og server nogle lækre snacks og drikkevarer, som gæsterne kan mødes over.

Skal I afholde bryllupsreception i København og omegn, er der i hvert fald uanede muligheder for catering af mad til jeres reception, så det handler bare om at indhente tilbud og finde netop dét sted, der opfylder jeres behov og ønsker.

Lad jeres smag og personlighed skinne igennem

Både en bryllupsreception samt eventuel middag og fest skal repræsentere jer, og derfor skal I ikke gå på kompromis. Sørg for at gøre det til jeres eget. Uanset om I ønsker en større eller mindre reception, vil jeres gæster sætte pris på, at I overhovedet afholder en bryllupsreception.

Udvælg den menu af mad og drikkevarer, som falder i jeres smag, og hvori der er noget for alle jeres gæster.

Bryllupsreceptionen giver anledning til at snakke sammen med alle gæsterne, få lykønskninger og lige opnå jordforbindelse efter en forhåbentlig magisk vielse.

Del artiklen på: