Vælg en side
Del artiklen på:

Valentinsdag fejres hvert år den 14. februar. Historien bag Valentinsdag er lang og gammel – men i dag fejrer vi Valentinsdag som en fest for de elskende. Valentinsdag kan altså på mange måder siges at være en højtid for alle, der vil fejre kærligheden med den person, de holder mest af. Typisk er det kærestepar, ægtepar eller partnere, der fejrer Valentinsdag sammen, men alle kan være med på denne dag. Find en date, hvis du er single, og tag din elskede i hånden, hvis du ikke er. Herunder får du nogle forskellige tips og ideer til, hvad du kan lave på Valentinsdag, så du er sikker på, I får en dag i romantikkens og kærlighedens navn.

Ideer til Valentinsdag

Valentinsdag fejres hvert år den 14. februar. Det betyder altså, at Valentinsdag ikke fejres på én fast ugedag hvert år. Det betyder også, at Valentinsdag fejres, uanset om det er onsdag, som Valentinsdag 2024 var, eller lørdag. Det kan dog være lettere at finde på nogle ideer til, hvad I kan lave, hvis Valentinsdag falder på en lørdag – for så har I typisk hele dagen til at lave spændende og romantiske aktiviteter sammen. Det behøver dog slet ikke at være så svært at finde på ting, I kan lave sammen på Valentinsdag. Herunder får du nogle ideer til aktiviteter, der kan laves, uanset om I fejrer Valentinsdag en fredag aften eller en hel lørdag.

Den klassiske: en tur i biografen
En tur i biografen er en klassisk aktivitet på Valentinsdag, og de danske biografer oplever helt sikkert, at antallet af solgte billetter eksploderer hvert år, når kalenderen siger den 14. februar. En tur i biografen er dog også en rigtig god måde at fejre Valentinsdag på – både for singler på date og for kærestepar. Når lyset i biografen slukkes, og lærredet lyser op, kan man glemme alt om verden omkring én. Tag hinanden i hånden, nyd en film og mærk hinandens selskab uden, at I behøver at have en dyb samtale. En tur i biografen er en hyggelig aktivitet, som ikke ødelægger budgettet.

Spis en middag i stearinlysets skær
Hvad med en middag på Valentinsdag? Restauranterne oplever helt sikkert også en øget efterspørgsel på bookinger på Valentinsdag. En middag på en god restaurant er nemlig også en klassisk aktivitet på Valentinsdag. Først og fremmest kan det være dejligt at spise en romantisk middag, man ikke selv har kokkereret. Derudover kan det være meget romantisk blot at koncentrere sig fuldt ud om hinanden, god mad og vin, mens der er andre, der klarer opvasken og oprydningen. Nyd nogle dybe samtaler i stearinlysets skær på en lækker restaurant – det er ikke uden grund, at denne aktivitet er meget populær blandt par på Valentinsdag.

Lav mad sammen på Valentinsdag
Mange par er vant til, at der er én, der laver mad. Derfor kan det faktisk være rigtig romantisk og anderledes at lave mad sammen. I stedet for at tage på restaurant, kan I altså lave jeres egen middag – sammen. Der kan komme mange gode, sjove og dybe samtaler, mens I laver middagen, og I får samtidig afprøvet jeres evner udi at samarbejde om madlavningen. Det er absolut ikke en dårlig ide at lave mad sammen på Valentinsdag, og det er samtidig en billigere aktivitet end at spise ude på en restaurant.

Hvad skal I lave?
Det er let nok at komme på ideen om, at man skal lave mad sammen. Det svære er at finde ud af, hvad I skal lave. Når I skal lave mad sammen på Valentinsdag, er det først og fremmest vigtigt, at I laver noget, I begge elsker. Har I en fælles livret eller en ret, I sjældent får? Køb ind til det, I har lyst til og lav maden sammen.

Hvis jeres evner i et køkken er begrænsede, kan I altid ty til klassikerne. I kan eksempelvis lave pizza eller burgere med et twist. Eksempelvis kan I lave en hjerteformet pizza med jeres favorittoppings. I kan også lave hjerteformede burgere, og dermed kan I gøre det hele lidt mere romantisk. Hvis I ikke selv har lyst til at kaste jer ud i at bage burgerboller, kan man ofte, op til Valentinsdag, købe færdiglavede burgerboller, der er formet som hjerter. I kan altså slippe meget nemt om ved at lave klassikerne om til et mere romantisk måltid, der kan laves af jer begge to i køkkenet.

Mærk hinanden – massér hinanden
Hvis man vil lave noget romantisk på Valentinsdag, handler det på mange måder om at gøre noget for hinanden, som man normalt ikke gør. Det kan være ganske små ting, der viser, at man sætter pris på hinanden. Eksempelvis kan I massere hinanden. På den måde kan I få lov til at mærke hinandens kroppe samtidig med, at I bliver helt afslappede efterfølgende. Lav en afslappet scene med dæmpet belysning, stearinlys, dæmpet musik – og læg jer så til rette. Jeres berøringer vil med sikkerhed gøre stemningen romantisk, ligesom den skal være på Valentinsdag.

Lav noget sjovt og grin sammen
Der er ikke meget, der er mere befriende end at kunne grine sammen. At få et godt grin sammen med den man holder af, kan virkelig gøre noget særligt. Derfor er det også helt optimalt at finde på en aktivitet på Valentinsdag, hvor I kan grine sammen. I kan for eksempel se stand-up sammen. Rundt om i landet findes der flere steder, der på ugentlig basis afholder stand-up-shows eller open-mic-aftener. Find ud af, om der er nogle sådanne steder i nærheden af jer. Det er en god måde at lave stemningen afslappet og grine sammen. Derfor er denne aktivitet altså også helt perfekt, uanset om I er et etableret par eller et nyt par, der dater på Valentinsdag.

Dans, syng, nyd
Hvis I trænger til at lave noget anderledes, noget sjovt, hvor I kommer tæt på hinanden, kan det være en god idé at danse sammen. I kan eksempelvis tage på bar, hvor musikken er høj og perfekt at danse til. Det kan være meget sensuelt at danse sammen et offentligt sted, og det kan virke meget pirrende. Alternativt kan I tage på karaokebar sammen og synge jeres lunger ud. Det vil med garanti afføde nogle gode grin. Det kan måske virke grænseoverskridende, hvis I ikke før har danset eller sunget sammen på denne måde – men det er som bekendt sundt at bryde grænser, og det kan faktisk være med til at udvikle forholdet i en meget positiv retning. I kan få lov til at nyde hinanden helt og aldeles, og det vil føles dejligt både imens og efterfølgende.

Bliv hjemme og se en romantisk film på Valentinsdag
Er din partner en af dem, der ikke gider se på romantiske film til hverdag? Så er der en god grund til, hvorfor det lige netop er det, I skal lave på Valentinsdag. Hvis man ikke kan se romantiske film på den mest romantiske dag på året, hvornår kan man så? Hvis du ikke har adgang til streamingtjenester, der alle bugner med romantiske film, kan du være sikker på, at alle danske tv-kanaler viser et overtal af romantiske film på Valentinsdag. Det bliver altså ikke en udfordring for jer at finde den helt rigtige romantiske film på den mest romantiske dag.

Vær aktive sammen
Der er mange par, der godt kan lide at være aktive sammen på den ene eller den anden måde – derfor kan dette naturligvis også være noget, man gør på Valentinsdag. Hvis man er et nyt par, kan man også med fordel være aktive sammen. På den måde lærer man nemlig rigtig meget om hinanden, som man ikke ser, når man slapper af på sofaen om søndagen.

Der er rigtig mange måder, hvorpå I kan være aktive sammen på Valentinsdag. I kan eksempelvis gå en lang tur i skoven, løbe en tur ved vandet eller tage i svømmehallen. Sidstnævnte aktivitet er især sjov, fordi man i svømmehallen både kan være aktive, lege i vandet og slappe af i saunaen. Desuden er det blot en bonus, at det hele foregår i en mindre påklædning.

Sov et andet sted, end i plejer
De aktiviteter, vi har været omkring indtil nu, er aktiviteter, der kan laves om aftenen, når en almindelig hverdag er ved at gå på hæld. Det har været aktiviteter, der har kunnet laves på relativt få timer. Hvis Valentinsdag falder på en fridag, er der dog mere tid til at lave romantiske aktiviteter sammen. Eksempelvis kan I tage på et ophold, hvor I sover uden for hjemmet. I kan eksempelvis tage på hotel, kro eller sove i skoven, hvis I er de ultimative udendørsmennesker, der ikke er bange for at fryse lidt om natten.

Når man tager uden for hjemmets trygge rammer, vil man ofte opleve, at de romantiske følelser får lov til at få frit løb. Derfor kan det altså også være en rigtig god idé netop at gøre på Valentinsdag.

Leg turist i jeres egen by
Noget af det, man ofte glemmer i hverdagen, er at glædes over de små ting, der er lige for næsen af en. Det er blandt andet disse ting, man skal huske på Valentinsdag, hvor man skal give hinanden opmærksomhed og kærlighed. I kan eksempelvis gå på opdagelse i den by, I bor i. Måske er der nogle skjulte skatte, I ikke før har lagt mærke til. Måske er der nogle steder, I ikke før har besøgt. På denne måde får I lov til at opleve noget sammen, og I får lov til at sætte pris på de ting, I glemmer at sætte pris på til hverdag. Denne aktivitet er yderst budgetvenlig, idet I selv bestemmer, om I vil opleve noget, der koster penge eller ej.

Planlæg jeres næste ferie
Noget af det, der kan være sundt i et parforhold, er at tale om fælles drømme og ønsker for fremtiden. Derfor kan i også med fordel bruge noget af jeres Valentinsdag på netop det. I kan for eksempel begynde at planlægge jeres næste ferie, hvad enten det er jeres sommerferie, juleferie eller noget helt tredje. På den måde kan I føre nogle af jeres fælles drømme ud i livet, og I kan få noget at glæde jer til – sammen. Det er en rigtig god måde, hvorpå I kan finde et dejligt samtaleemne, I kan være fælles om. Undersøg destinationer, snak om drømme, find de rigtige flybilletter – så længe det fører til noget godt, vil det med garanti gøre jeres Valentinsdag bedre.

Gør lige præcis det, I har lyst til
På Valentinsdag kan aktiviteten også være, at I slet ikke skal planlægge nogle aktiviteter. På den måde har I en hel dag til at gøre lige præcis det, I har allermest lyst til. I kan være spontane og lave noget vildt og anderledes, eller I kan bruge dagen på at slappe af på sofaen i hinandens selskab. Det vigtigste er, at I laver noget, I begge to har lyst til. Det betyder også, at I måske skal gå en smule på kompromis – men det er vel også nogle gange det, kærligheden handler om.

Hvad med gaverne på Valentinsdag?

Når man ser Valentinsdag på film – især amerikanske film – ser man, at der bliver givet gaver. Gaver på Valentinsdag kan da også være en rigtig god idé, der kan vise, at man har tænkt ekstra meget over at gøre den anden person glad. Hvis du vil give din elskede en gave på Valentinsdag, behøver det ikke at være noget stort og dyrt. Det er først og fremmest tanken, der tæller, for på Valentinsdag er det kærligheden, der er i fokus, og ikke det materielle. Hvis du gerne vil give din elskede en gave på Valentinsdag, kan du få nogle gode gaveideer her. Vi har både samlet Valentinsgaveideer til ham og hende.

Den perfekte Valentinsgave til ham

Skal du finde den perfekte gave til din elskede mand, må du måske tænke ud af boksen, når det bliver Valentinsdag. For hvad er en romantisk gave for en mand? For kvinder og mænd kan romantiske gaver tolkes meget forskelligt – og mange mænd ønsker sig ikke noget, der kan tolkes som værende romantisk. Dog kan man sige, at det helt generelt er tanken, der tæller, og derfor kan alle gaver tolkes som romantiske gaver, hvis de gives på Valentinsdag.

Et lækkert ur
Hvis du vil glæde din mand med en gave på Valentinsdag, kan du overveje at købe et lækkert ur til ham. Et ur kan symbolisere den tid, I har haft sammen samt den tid, I forhåbentlig vil få sammen i fremtiden. Desuden er et flot ur en lækker accessoire til enhver mand. Du kan finde ure i mange forskellige prisklasser, og du behøver altså ikke at købe det dyreste ur, du kan opstøve, for at uret er pænt og lækkert. Der findes mange lækre ure i en budgetklasse, hvor de fleste kan være med.

Et gavekort til en oplevelse
Hvis din mand ikke har nogle materialistiske ønsker, er løsningen måske at give ham en oplevelse. Du kan vælge den nemme løsning og give ham et oplevelsesgavekort, der er lavet på forhånd. Du kan dog også lave dit eget personlige gavekort. På den måde er det helt op til dig at vælge, hvad oplevelsen skal være. Du kan eksempelvis invitere din mand på en romantisk middag eller lignende. På denne måde bestemmer du også selv, hvor dyr gaven skal være.

Et klippekort til en serviceydelse
Hvis du ikke har mange penge at gøre med, men du alligevel ønsker at give din mand en forrygende gave, er løsningen meget simpel. Du kan give din mand et hjemmelavet klippekort. Du kan eksempelvis lave et klippekort til ti gange massage – udført af dig, ti gange madlavning – udført af dig, ti gange fodboldkampe i fjernsynet – hvor du ikke må brokke dig. Mulighederne er mange, og det er kun fantasien, der sætter grænser. Dette er en meget personlig gave, som de fleste vil sætte stor pris på, selvom den er ganske gratis at lave.

Køb det, han mangler
Hvis der er noget, du synes, din mand mangler, har du undskyldningen for at købe det til ham nu. Der er mange mænd, der bestemt ikke regner med at få en gave på Valentinsdag, og derfor er forventningerne sjældent skruet op. Derfor kan du også regne med, at din mand vil blive glad for næsten enhver gave, du giver ham.

Den perfekte Valentinsgave til hende

Det kan umiddelbart virke lettere at finde den perfekte Valentinsdagsgave til hende. Når du skal købe en Valentinsdagsgave til hende, som ikke har nogle ønsker, kan du som udgangspunkt gå ud fra de stereotyper, der er på romantiske gaver; de gaver, man ser på amerikanske film, der skildrer Valentinsdag. Herunder får du nogle forslag til, hvad du kan give hende i gave på Valentinsdag, hvis du gerne vil glæde hende.

Ingen Valentinsdag uden blomster
Hvis du vil glæde din elskede kvinde, kan du vælge den klassiske løsning: Blomster. Blomster er noget af det, der virkelig er et symbol på kærlighed og romantik. Derfor er det også den ultimative gestus på Valentinsdag, hvor alle kvinder vil sætte pris på en smuk buket blomster. Hvis hun har en yndlingsblomst, kan du vælge en buket med den blomst, idet det vil vise, at du kender hende og husker, hvad hun har givet udtryk for. Hvis du ikke kender hendes yndlingsblomst, kan du med fordel købe en smuk buket med roser. Rosen er den mest romantiske blomst, og derfor er den selvsagt perfekt til Valentinsdag. Hvis du vil glæde hende mere, kan du skrive et kort, du kan give hende sammen med blomsterne. Et Valentinsdagskort er også noget af det, man ser på film – og det er derfor også noget af det, der hører sig til på Valentinsdag. I kortet kan du skrive noget sødt; noget, du ikke siger til hende dagligt, men som du synes, hun skal vide. Et personligt kort vil helt sikkert falde i god jord.

Et smukt smykke
Et smykke er vist en lige så romantisk gave som blomster – og så holder smykker i længere tid. Et smykke er en dyrere gave end blomster, men du vil med garanti gøre hende utrolig glad, hvis du køber et smukt smykke til hende. Hvis du køber et smykke, kan du vælge et, som du synes er smukt, og som du tror vil falde i hendes smag. Hun vil helt sikkert blive glad for den energi, du har lagt i gaven. Desuden kan du glædes over, at hun så vil tænke på dig, når hun bruger smykket.

En personlig gave
Hvis der er noget, der kan smigre, er det, når hun kan mærke, at du har lyttet efter det, hun har fortalt dig. Hvis hun kan mærke, at du ved, hvad hun sætter pris på. Hvis du viser, at du kender hende, vil hun altså blive rigtig glad. Dette kan du gøre med en gave – men du skal så selv være kreativ. Er der noget særligt, hun har fortalt dig, hun sætter pris på? En god bog, et varmt tæppe, et flot krus eller noget helt fjerde? Det behøver ikke at være en stor ting – for det er især tanken, der tæller, når du skal give hende en personlig gave.

En oplevelse for jer to
Det er ikke kun ham, der vil sætte pris på en oplevelsesgave. Hvis du giver hende en oplevelsesgave til en oplevelse, I kan lave sammen, vil hun takke dig. Her kan du også selv vælge, om du vil lave gaven selv, eller om du vil købe en oplevelse, der allerede er arrangeret for jer. Det er en virkelig god gave til Valentinsdag, fordi det så betyder, at I kan opleve noget sammen – også på andre tidspunkter end på Valentinsdag. Således kan I altså få romantikken til at vare lidt længere – og det er vist den ultimative gave at få lov til at give og modtage i et parforhold.

Del artiklen på: