Vælg en side
Del artiklen på:

Står du og mangler inspiration til den perfekte festquiz? En festquiz er ofte den helt oplagte underholdning til nærmest enhver form for festlig begivenhed. Men hvordan ser den perfekte festquiz egentlig ud? Hvis du forestiller dig, at der er et endegyldigt facit på dette spørgsmål, må vi desværre skuffe dig. Der er nemlig ikke nogen fast opskrift på den succesfulde quiz til festen – det afhænger ultimativt af den specifikke lejlighed, de konkrete formål, og hvilke personer quizzen er rettet mod. Med andre ord: Den perfekte festquiz er dybt individuelt defineret.

Der findes et væld af forskellige quiz-udgaver, der har hver deres kvaliteter, og som hver især er velegnede til bestemte sammenhænge. Der er altså utallige muligheder, når du skal finde frem til den perfekte og sjove quiz til festen, og det kan ofte være vanskeligt at finde ud af, hvor man skal starte – og slutte. Ikke desto mindre er der nogle gennemgående fællestræk, der skal være på plads, hvis quizzen skal blive en succes. Det drejer sig blandt andet om for det første at finde den gode, nøje gennemtænkte og kreative idé, for det andet at sørge for grundig planlægning og forberedelse og for det tredje at sikre sig en veludført eksekvering.

Alt dette er dog lettere sagt end gjort. Men bare rolig – hjælpen er nær.

Er du i tvivl om, hvordan du skal gribe din quizunderholdning an, mangler du kreative idéer til at udtænke et sjovt og unikt quiz-koncept, eller har du allerede en quiz i støbeskeen, men mangler lidt ekstra indspark til at forfine og optimere den? Uanset hvor i planlægningsprocessen du er, kan vi være behjælpelige. Vi har tænkt ud af boksen og samlet en lang række sjove, skæve og finurlige idéer til diverse former for quizzer, som du kan bruge til festlige lejligheder. Der er noget for enhver smag, og du er således garanteret at kunne finde en idé eller et koncept, der kan inspirere dig til at udforme din personlige quiz, der passer perfekt til den specifikke lejlighed.

Rigtig god fornøjelse!

Quiz som social selskabsleg – et væld af fordele

Inden vi kommer med alt for mange gode idéer, vil vi gerne lige få understreget én gang for alle, hvorfor quizzer til fest er en rigtig god idé. Der er nemlig en masse fordele ved at vælge en quiz som underholdning til en fest. Først og fremmest er quizzen en meget alsidig og universel form for underholdning forstået således, at den er yderst tilpasningsdygtig. Quizzen er ikke forbeholdt én bestemt type fest – tværtimod. Quizzer virker til alle mulige former for fester, og du kan nemt implementere en quiz, så den virker helt naturlig og som en integreret del af festens helhed. Om du skal planlægge underholdning til fødselsdag, bryllup, barnedåb, jubilæum, julefrokost, konfirmation eller noget helt syvende, ja så er quizzen et sikkert og oplagt valg. Der er altså nærmest ingen grænser for, hvornår du kan benytte en quiz som selskabsleg.

Når der skal fejres noget, uanset hvad det måtte være, gælder det ultimativt om at gøre den specifikke begivenhed så festlig som muligt. Der kan let gå mange timer i streg med at spise, snakke omkring bordene og sidde stille, og derfor kan det være rart og helt befriende med et lille afbræk, som lægger op til underholdning og sjov. En selskabsleg kan være en rigtig god måde at puste noget nyt liv i festen – særligt hvis den er ved at gå lidt i tomgang. Og det er her, at quizzen kommer ind i billedet som løsningsmodel. En quiz kan nemlig være en rigtig sjov og underholdende måde at få sat gang i festen på. Det kan være med til at bringe folk tættere sammen, få samtalen til at glide og ikke mindst løsne den ofte lidt formelle stemning op. Samtidig giver quizzen rig mulighed for, at gæsterne kan lære hinanden bedre at kende, hvilket kan være en stor fordel, hvis gæsterne repræsenterer mange forskellige grupper – for eksempel familie, venner, kollegaer, naboer og så videre.

I denne forbindelse kan du hjælpe interaktionen på tværs af grupperne lidt på vej ved at inddele gæsterne i hold, der ikke nødvendigvis bare er defineret efter, hvilket bord de er placeret ved. Den gode, gammeldags ”1, 2, 3, 4 – 1, 2, 3, 4…”-tællemetode kan faktisk være super formålstjenlig, da man således naturligt får rystet folk sammen, så alle kommer rundt og snakke med hinanden, fremfor blot at konversere med deres egen bordherre eller -dame.

Foruden evnen til at kunne ryste folk sammen, kan den holdbaserede quiz også være en hyggelig måde at skabe en god stemning på under festen. En quiz er nemlig en af de selskabslege, der nærmest altid er en succes at have med til en fest, såfremt der er lagt lidt tanke og forberedelse i både udarbejdelsen og udførelsen. Quizzen udgør en social og inkluderende konstellation, hvor alle kan være med uafhængig af alder, køn og specifikke evner eller bestemt viden. Derudover kræver quizzen ikke nødvendigvis flere dages planlægning, men kan med en fokuseret arbejdsindsats forberedes på nogle timer, hvis man er effektiv. Som underholdningsform kan en quiz i mange tilfælde være en relativt billig løsning. Du behøver ikke investere i det store udstyr eller trække på erfarne (og dyre) kræfter udefra. Med lidt kreativ tankevirksomhed kan alverdens ting og sager fra hjemmet blive perfekte remedier til netop din personlige quiz. Med en quiz får du med andre ord rigtig meget underholdning for meget få penge – såfremt du blot er villig til at investere lidt tid og kræfter i det.

Der er altså et væld af gode grunde til, at du bør overveje quizzen som underholdningsform. Hvis bare du bruger lidt tid på at lave en god quiz til festen, kan du være med til at skabe den helt rigtige feststemning. Tænk over, hvordan du bedst kan inddrage flest mulige gæster i quizzen på den ene eller anden måde. Ikke at dette nødvendigvis er den eneste og den rigtige strategi, da det selvfølgelig også kan fungere at udvælge en håndfuld gæster, der er centrum for underholdningen. Dette er en vurderingssag og afhænger ultimativt af selve konteksten for festen. Det vigtigste er sådan set, at quizzen som helhed er underholdende for alle gæsterne – uanset hvem og hvor mange, der så måtte indtage en direkte aktiv rolle i quizzen. Som quiz-master er det dig, der bestemmer og sætter dagsordenen, og dine gæster er formodentlig et taknemmeligt publikum, som nok skal følge med.

Den sjove quiz er en fleksibel underholdningsform

Som vi kort har været inde omkring, udmærker den sjove quiz sig særligt ved at være en ekstremt fleksibel og tilpasningsdygtig underholdningsform. Men hvad mener vi egentlig med det? Jo, det handler kort sagt om, at quizzen kan skæres til og målrettes, lige præcis efter hvilken festlig lejlighed der er tale om. Quiz-formatet er ekstremt rummeligt og kan formes på utallige måder, hvilket garanterer dig, at du altid kan finde en quiz-form, der nærmest er skræddersyet til din fest. Selvfølgelig findes der en lang række standardiserede skabeloner for, hvordan du kan udforme en quiz, men det smarte ved denne underholdningsform er, at du med meget få greb og lidt kreativ snilde nemt og hurtigt kan vinkle skabelonerne, så de får et personligt touch og passer perfekt ind i den pågældende sammenhæng.

Men quizzen er ikke kun tilpasningsdygtig i forhold til typen af fest. Den lader sig også meget nemt forme efter, hvilket publikum vi har at gøre med. Du kan nemt udforme spørgsmål eller andre udfordringer, der passer specifikt til de gæster, som du skal underholde, og som potentielt set skal dyste og konkurrere i quizzen.

Er det eksempelvis en quiz til en fest på din arbejdsplads, har I formodentlig et fælles erfarings- og vidensgrundlag grundet jeres fælles branche og erhvervsfelt, hvilket du kan udnytte, når du skal lave spørgsmål. På samme måde har familiemedlemmer som regel et væld af fællesreferencer, som man aktivt kan trække på, hvis det drejer sig om en quiz til den kommende familiefest.

Omvendt kan quizzen også bære præg af at være mere overordnet og generel, hvad angår de konkrete spørgsmål, hvilket kan være fordelagtigt i kontekster, hvor gæsterne ikke nødvendigvis kender hinanden. Her gælder det oftest om at finde en quiz-form, hvor der ikke er bestemte grupper, der har bedre forudsætninger for at kunne svare på spørgsmålene end andre. Det kan hurtigt ende i irritation, sure miner og protester, hvilket på ingen måde er ønskeligt til en festlig lejlighed.

Quizzen er altså 100% formbar, og du har rig mulighed for at modellere den efter netop dine behov og præferencer. Men de uendelige muligheder kan også gøre det vanskeligt at finde frem til netop dén form, der er mest formålstjenlig og optimal i det specifikke tilfælde. Hvordan kommer man i gang med hele processen – og hvordan ender man ud med de rette quizspørgsmål, der passer nøjagtig til festen såvel som gæsten? Lad os dykke lidt dybere ned i quizzens univers og se nærmere på, hvordan du kommer godt fra start.

Hvordan får du de gode idéer til quizspørgsmål?

Godt begyndt er som bekendt halvt fuldendt – og det gælder faktisk også, når du skal lave en quiz. Det gælder om at komme hurtigt og godt fra start ved at få helt styr på de grundlæggende forhold. Når du skal planlægge din quiz-underholdning, er det allerførste, du bør afklare med dig selv, hvilken type quiz, du påtænker at kaste dig ud i. Dette er egentlig et helt kapitel for sig, og vi skal nok give dig nogle gode bud på quiz-former lidt senere. Her skal du tænke over, hvilket publikum du skal underholde og selvfølgelig hvilken slags fest, der er tale om. Når du først har sat dig fast på, hvilken quiz-type du vil gå med, har du faktisk gjort en stor del af arbejdet, da du dermed allerede har fået defineret en retning for din quiz, som du efterfølgende kan tage udgangspunkt i, når du skal udforme dine spørgsmål.

Men hvordan får du så formuleret de rette spørgsmål – og hvor finder du indholdet til dem? Ja, ligesom med så meget andet findes der ikke et entydigt svar herpå, men der er alligevel en række gode råd og procedurer, som du med fordel kan gøre brug af, når du befinder dig i den indledende, kreative fase.

En god måde at starte hele processen op på er ved at lave en god, gammeldags brainstorm. Det kan virke meget lavpraktisk, men al erfaring siger, at det er en super effektiv måde at åbne op for idéudviklingen og sætte gang i den kreative tankegang. Her skal du tænke ud af boksen og i første omgang ikke lade dig begrænse af hverken ”plejer” eller ”bør” – selv de meste tossede og urealistiske idéer kan ende med at afføde mere passende og realistiske løsninger, der samtidig er kreative, sjove og skæve.

Der kan være mange forskellige måder, hvorpå en brainstorm udformer sig, og du skal finde netop den metode, der virker bedst for dig. Nogen elsker at notere idéer ned på en masse post-its, som efterfølgende kan rangeres, grupperes og systematiseres for dermed til sidst at udvælge de bedste idéer. Andre sværger til det klassiske ”mindmap”, hvor man tømmer hovedet for idéer ud fra ét bestemt centrum og omdrejningspunkt – eksempelvis festens type, tema, hovedperson og så videre. En helt tredje og lidt alternativ metode er at gå helt omvendt til værks og starte ud med at jagte de absolut dårligste idéer, som man så efterfølgende forsøger at vende om til gode idéer. Det kan ofte være vanskeligt på kommando at komme op med de velfungerende og gode idéer, og derfor kan de dårlige af slagsen i visse tilfælde være en hjælpsom løftestang til at finde frem til dem.

Der er altså mange forskellige brainstorm-tilgange, og fælles for alle metoderne er, at man aktivt bruger brainstorm-fasen til at få genereret en masse potentielt indhold, som kan danne grundlag for udformningen af de specifikke quizspørgsmål og svar til festen. Du får således opbygget en bred vidensbank, som du kan bruge af, og som gør det langt lettere i sidste ende at få formuleret nogle skarpe, relevante og underholdende spørgsmål til quizzen.

Når du har bestemt dig for, hvilken type quiz og hvilket publikum du har at gøre med, gør du desuden klogt i at sætte noget tid af til research. En eller anden form for vidensindsamling kommer du nok ikke udenom, uanset hvilken slags quiz du måtte ende op med. Du vil opleve, at du både får et kvalitativt bedre slutprodukt, og at du bliver en skarpere quiz-master, hvis du rent faktisk har sat dig ind i og har godt styr på de(t) pågældende emne(r).

Er det eksempelvis et bestemt fagområde, du vil teste dine gæster på, kræver det, at du afsætter et vist tidsrum i planlægningsprocessen til at nørde dette vidensfelt, så du har de optimale betingelser for at kunne lave passende og korrekte spørgsmål. Det kan også være, at quizzen har til formål at fejre og hylde en bestemt hovedperson, hvor gæsterne testes på, hvor godt de reelt set kender denne person. Dette kræver i så fald en lidt anden form for research om personens fortid, interesser, adfærd og så videre.

Denne vidensindsamlingsfase behøver ikke nødvendigvis at foregå på én gang, men kan sagtens strække sig over lidt længere tid, hvor du løbende indsamler relevante inputs og viden til formålet. Dette kan faktisk være en fordel, da du således ikke tvinger dig selv og din hjerne til at præstere på et givent tidspunkt, men mere kan lade inspirationen komme til dig løbende, så vidensindsamlingen rent faktisk bliver en mere lystbetonet og overskuelig proces. Dette kræver selvfølgelig, at du er ude i lidt god tid og planlægger frem. Start derfor i god tid og hav hele tiden quizzen i baghovedet – det vil gøre dit planlægningsarbejde lettere længere henne i processen.

Festunderholdnings-quizzen – den personlige og sjove quiz

Som lovet vil vi nu – sammen med dig – tømme hovedet for gode, sjove og kreative idéer til quiz-typer, som du forhåbentlig kan lade dig inspirere af, når du selv skal i gang med at udforme din personlige quiz.

Og apropos ”personlig”. Den første type quiz, som vi vil fremhæve, er netop den personlige og sjove quiz. Vi har allerede kort berørt denne form for festunderholdnings-quiz, hvor struktur og indhold grundlæggende er bygget op omkring den ene person (eller flere personer), som er centrum for hele festen. Quizzen har altså til formål at fejre en hovedperson, og selve årsagen til fejringen kan variere fra kontekst til kontekst – alt lige fra store begivenheder såsom bryllup eller konfirmation til mindre begivenheder som for eksempel fødselsdag eller jubilæum.

Den personlige quiz er dog ikke anvendelig i alle sammenhænge, da den selvsagt kræver, at man som quiz-master rent faktisk har en personlig og ofte forholdsvis nær relation til den pågældende hovedperson, der skal fejres. For at denne type quiz skal fungere, skal du kende til hovedpersonens liv og have indgående viden om hans eller hendes hverdag, interesser, vaner, typiske adfærd og meget mere. Det gælder om at finde frem til de informationer og de spørgsmål, som man kun vil kunne besvare, hvis man er inden for den nærmeste omgangskreds, og på den måde kan du teste dine gæster i, hvor godt de rent faktisk kender personen.

Mange gange opstår det sjove som følge af, at gæsterne netop ikke kender svaret på spørgsmålene og derfor bliver overraskede over nogle ting, som, de aldrig havde drømt om, gjorde sig gældende for hovedpersonen. Med en personlig quiz kan gæsterne således lære nye ting om hovedpersonen, og quizzen fungerer samtidig som en skræddersyet gave, der er lagt mange tanker og meget kærlighed i, hvilket vil blive værdsat.

Hvis din relation til hovedpersonen ikke er tilstrækkeligt tæt til, at du bare har al den nødvendige viden og information i dit eget hoved, kan det være en god idé at alliere dig med andre nære relationer i din og personens omgangskreds. En mor, far, søster, bror eller nær ven vil hurtigt kunne give dig nogle gode historier, fun facts eller ligefrem adgang til gamle billedbøger, dagbøger eller lignende, som du kan bruge til at formulere personlige spørgsmål ud fra.

Selvom den personlige quiz har til formål at hylde hovedpersonen på alle måder, behøver spørgsmålene langt fra kun at handle om alle de gode sider og positive karaktertræk. En velfungerende udgave af den personlige quiz skal gerne udtrykke, at du som quiz-master kender personen ud og ind – og derfor også de mere ”negative” sider. Ingen er perfekte, og vi har alle vores dårlige vaner og mindre heldige karakteristika. Netop disse informationer kan være genstand for stor morskab og god underholdning.

Du kan eventuelt overveje at lave en ”den varme stol”-udgave af quizzen, hvor hovedpersonen bliver sat i en stol til skue for alle gæsterne, hvorefter quizzen går ud på at ”grille” personen på den sjove, kærlige og drillende måde. Selvfølgelig er det en balancegang, og quizzen må endelig ikke blive ubehagelig, stødende eller skabe dårlig stemning – tværtimod. Men man må meget gerne prikke lidt til personen, som bliver fejret, så man i fællesskab kan more sig over pinlige anekdoter og uheldige situationer fra personens liv, som løbende bliver afsløret og dermed både kan give gæsterne en række ”AHA”-oplevelser og skabe god stemning.

Den højtids- eller temaspecifikke quiz

Den næste type festquiz, vi har på tapetet, er den type, som vi har valgt at kalde ”den højtids- eller temaspecifikke quiz”. Som navnet meget præcist antyder, er denne quiz spundet op omkring en specifik højtid eller et bestemt tema. Denne quiz-form er super anvendelig nærmest året rundt, da den kan bruges til de skiftende højtider i kalenderen. Er det jul, omhandler quizspørgsmålene selvfølgelig jul, er det påske, fokuserer quizzen på viden om påsken – og det samme gælder for alle andre højtider såvel som specifikke mærkedage. Med andre ord: Den perfekte underholdning til en påskefrokost med vennerne eller en julefrokost på arbejdet.

Spørgsmålene til en højtidsspecifik quiz kan være mere eller mindre personligt formulerede. Du kan enten vælge at gå med generelle kategorier og spørgsmål, der tester gæsternes paratviden om højtiden, eller du kan vælge at anlægge en mere person- eller kontekstspecifik vinkel, hvor spørgsmålene mere omhandler gæsterne eller den sammenhæng, I befinder jer i – eksempelvis arbejdspladsen. Det smarte ved en mere generel videns-quiz er, at da den i mange tilfælde kan genbruges næste år sammen med nye personer eller sågar med de samme personer, hvis der bare går et par års mellemrum, så svarene er blevet glemt. Det sparer dig for både arbejde og tid.

Et godt tip kan være at tænke en præmie ind i quizzen, der passer til den pågældende højtid. For eksempel kan præmien til vinderen af den store julequiz være en klassisk marcipangris eller en julesok med godter, og præmien til påskequizzen kunne være et chokoladeæg eller påskehare-bamse. En sådan præmie er med til at skærpe konkurrencestemningen og motiverer gæsterne til at engagere sig og yde deres bedste.

Står du og skal holde en fest, der ikke lige rammer en højtid eller mærkedag, ja så kan den temaspecifikke festquiz være en oplagt løsning at ty til. Denne kategori er ekstremt bred og tager form efter, hvilken type fest der er tale om. Vælg netop dét tema, du synes er passende og sjovt – alt lige fra Hawaii-tema, Disney-tema eller Det Vilde Vesten-tema til Oktoberfest-tema, Fastelavns-tema eller 80’er-tema. Mulighederne er uendelige, og det gælder bare om at finde den udgave, der tjener bedst til festen formål.

Selskabsquiz med barndomsbilleder – hvem er hvem?

En anden sjov type selskabslegs-quiz for voksne, vi gerne vil fremhæve, er en slags afart af den personlige quiz. Men til forskel fra den klassiske personlige quiz er denne version særligt velegnet til fester eller lejligheder, hvor gæsterne ikke nødvendigvis kender hinanden 100 procent. Quizzen fungerer som en festlegs-quiz og går ud på, at du som quiz-master sørger for at få indsamlet et barndomsbillede fra samtlige gæster, der viser, hvordan de så ud som små. Herefter giver du alle billederne et nummer og laver en liste med alle navnene på personerne i selskabet, så dine gæster har mulighed for at parre billeder og navne efter, hvem i selskabet, de tror billederne repræsenterer.

Denne festlegs-quiz for voksne fungerer klart bedst i mindre selskaber, da det let kan blive uoverskueligt med mange billeder og deltagere. Ikke desto mindre er det en super hyggelig og personlig selskabsquiz, og det kan som tidligere nævnt særligt være sjovt, når deltagerne rent faktisk gætter forkert.

Quizzen fungerer også rigtig godt som en slags bord-quiz, hvor man skal gætte ens bordherre eller borddame. Dette er en smart ”ice-breaker” i de selskaber, hvor gæsterne ikke kender hinanden særlig godt, da det hurtigt sætter gang i samtalen og får skabt en god stemning.

Årstalsquiz – hvornår var det nu, det var?

Er du mere til den lidt mere klassiske quiz, der tester dine gæster i paratviden, kan du vælge at gå med den gode, gamle ”årstals-quiz”. Du kender måske tv-programmet ”Hvornår var det nu, det var?”, og årstals-quizzen fungerer faktisk nogenlunde på samme måde. Her handler det om at teste dine gæster i, hvor gode de er til at sætte specifikke årstal på bestemte begivenheder og lignende. Dette kræver, at du sætter tid af til grundig research, og her er internettet din ven.

En alternativ og sjov udgave af årstals-quizzen er at teste dine gæsters viden om og kendskab til ét specifikt årstal eller bestemt årrække, som relaterer sig til den specifikke lejlighed. Det kan eksempelvis være fødeåret for den person, som festen er tilegnet, de tre år i gymnasietiden eller et særligt årti, som har bestemt betydning for dig og dine gæster. Det vigtige er her, at du vælger et årstal eller en årrække, som festens deltagere har et forhold til, så I rent faktisk har en fællesreference og en forudsætning for at kunne besvare spørgsmålene.

Hit med sangen

Du kender uden tvivl denne klassiker af en festquiz: Hit med sangen. De fleste har set quizzen på tv og kender til konceptet, hvilket er en stor fordel, når du skal afholde quizzen, da du så ikke behøver at bruge ret meget tid på at forklare reglerne. Denne musikquiz er ganske simpel og kræver egentlig ikke ret meget. Forberedelsen og planlægningen begrænser sig grundlæggende til, at du skal udvælge nogle centrale linjer fra en række sange, som dine gæster i hold hurtigst muligt skal gætte. Gæsterne vælger på skift et tal mellem et og seks, der alle gemmer på et ord fra den pågældende sætning. Gæsterne skal ved hver gang finde og synge en sang, hvori ordet indgår inden for en bestemt tidsgrænse. Det første hold, der gætter den udvalgte sang, vinder runden.

Denne type quiz er rigtig god til at sætte godt gang i festen og kan være særligt god til at ryste folk sammen. Hvis du gerne vil toppe stemningen yderligere, kan du jo vælge at spille de udvalgte sange på anlægget, når de bliver gættet i bedste fællessangsstil.

Tip en 13’er

Den næste type quiz, vi har valgt at tage fat i, er en udgave, der sådan set kan implementeres i en hvilken som helst kontekst. Du kender den uden tvivl – nemlig Tip en 13’er, der indeholder sjove quizspørgsmål med svar. Vi behøver sådan set ikke sætte ret mange ord på den, da den nærmest forklarer sig selv. Det handler om, at dine gæster skal ”tippe en 13’er” forstået således, at de skal testes i 13 spørgsmål, som de enkeltvis eller i hold får uddelt på papir. Det foregår typisk sådan, at der ud for hvert spørgsmål skal afkrydses ”sandt” eller ”falsk”, ”ja” eller ”nej” eller lignende, og når alle 13 spørgsmål er afkrydset, bliver resultaterne talt op, så der kan kåres en vinder.

Denne quiz kan tage utallige former afhængig af den festlige lejlighed og formålet. Du kan vælge at udforme spørgsmålene ud fra et bestemt emnefelt eller basere quizzen på udsagn om festens hovedperson. Sidstnævnte løsning kan være særligt underholdende, da det samtidig kan afsløre gæsternes sjove fordomme om hovedpersonen og teste dem på, hvor godt de reelt set kender hovedpersonen.

Er du klogere end din partner, kollega eller nabo?

Vi slutter dette lille inspirationskartotek af festquizzer af med en vaskeægte klassiker inden for kategorien: Den klassiske quiz med spørgsmål og svar til festen. Dette er ikke nødvendigvis den mest kreative festunderholdnings-quiz, men den kan sagtens fungere rigtig godt i mange festlige sammenhænge. Her handler det kort og godt om at få testet dine gæsters paratviden inden for forskellige emner eller ét bestemt emneområde ved hjælp af sjove quizspørgsmål med svar. Der findes et væld af standardquizzer og -skabeloner, som du kan hente på internettet eller lade dig inspirere af til at udforme din egen udgave. Fordelen ved den klassiske videns-quiz er, at den appellerer meget bredt, og såfremt du finder en række spørgsmål og kategorier, der favner bredt og afspejler almen viden, kan de fleste være med. På den måde undgår du, at nogen har bedre forudsætninger for at svare end andre.

Vi håber, at du nu er blevet lidt klogere på, hvordan du kan gribe den perfekte quiz til festen an, og hvilke muligheder for gode, sjove festquizzer der findes. Der er som sagt intet endegyldigt facit. Det vigtigste er, at quiz passer til netop din fest.

Og husk: Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Held og lykke – og god festquiz!

Del artiklen på: